Güneysu Belediye Başkanı Özer, TOKİ Konutlarını İnceledi

Güneysu Belediye Başkanı Özer, TOKİ Konutlarını İnceledi
Rize'nin Güneysu ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 128 konut, hak sahiplerine teslim edilmek için gün sayıyor.

Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, TOKİ tarafından ilçede yapılmakta olan kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemenin ardından Özer, ikinci etap kapsamında yapımı devam eden 128 adet konutun hak sahiplerine teslim süreleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Özer, konutların bir kısmının afetzede vatandaşlara, bir kısmının arazi sahipleri ile Köprübaşı'ndaki ilk yapılan kentsel dönüşümde binasız kalanlara verileceğini söyledi. Yaklaşık 20 civarında sahipsiz dairenin ise TOKİ tarafından ihaleye çıkabileceğini ya da AFAD'a verilebileceğini ifade etti.

Konutların 2024 yılı Ocak ayı içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını kaydeden Özer, "Şu anda binalarımızdaki çalışmalar gayet güzel ilerliyor. Gayet güzel de binalar yapıldı. Binaların içindeki işler tamamen bitti. Ufak tefek tamirat tadilat işleri kaldı. Sitenin ortak kullanımında olan bahçe, otopark, çevre düzenlemeleri gibi işlemler yapılıyor. Bir ay içinde firma işi bitirecek. TOKİ de devir işlemlerini yaptıktan sonra inşallah 2024 yılı Ocak ayında vatandaşlarımız konutları teslim almaya başlayacak diye düşünüyoruz" dedi.

Özer, konutların hak sahiplerine teslim edilmesinin Güneysu için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Bu konutlar, ilçemizin çehresini değiştirecek. Vatandaşlarımız için daha güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunacak" diye konuştu.

guneysu-belediye-baskani-rifat-ozer-toki-tarafindan-ilcede-yapilmakta-olan-kentsel-donusum-calismalarini-yerinde-inceledi.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum