Güneysu Halk Eğitimden Çok Yönlü Sergi

Güneysu Halk Eğitimden Çok Yönlü Sergi
Güneysu Halk Eğitim Merkezi’nin 2015 yılsonu sergisi merkez binada geniş katılımlı bir program ile gerçekleşti.

Yıl sonu sergi etkinliğine Rize Valisi Ersin YAZICI eşi Hanife YAZICI, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim BAYDAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 2 Hazirana Kadar açık olacak serginin açılış kurdelesini Vali Ersin Yazıcı eşi Hanife Yazıcı ve İhsan Selim Baydaş birlikte kesti.

65-004.jpg

Kurum Müdürü Adnan YIĞCI merkez hakkında istatistik bilgiler verirken, İhsan Selim BAYDAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde sergisi yapılan kurslar hakkında açıklamalarda bulundu.03-001.jpg

Ersin YAZICI, sergide emeği olanlara teşekkür etti. Halk Eğitim Merkezleri’nde vatandaşlar hangi kursun açılmasını talep ediyorlarsa bu kursların merkezlerimiz tarafından açılacağını belirtti.

01-007.jpg

Sergide Osmanlıca, Ahşap Bakır Rolyef, Hediyelik Kutu Yapımı,  Bakır İşlemeciliği, Kaligrafi, Ebru, Ney, elde Türk İşlemeleri, El Nakışları, Rize Bezi (Feretiko), Ev Tekstili, Giyim, Çocuk Gelişimi, Ahşap işlemeciliği, Kuaför kurslarının ürünleri incelendi.

021-002.jpg

Bakır Rolyef çalışmalarıyla yakından ilgilenen Vali YAZICI, bakır üzerine örnek uygulama yaptı. Kaligrafi sergisinden ise kurs öğretmeni tarafından Vali ve Eşinin ismi yazılarak kendilerine hediye edildi. Ebru sergisinde ise kurs öğretmeni ile birlikte lale desenli bir ebru çalışması yaptı.

03-002.jpg

Ney dinletisini dinleyen katılımcılar daha sonra Yeşilköy Türkoğlu İlkokulu öğrencilerinin judo gösterisini izlendikten sonra Ahçı Yardımcılığı ve Ev Ekonomileri kursunun hazırladığı 41 çeşit el emeği yemekler misafirlere ikram edildi.

00-007.jpg

Sergi sonunda İhsan Selim BAYDAŞ günün anısına Ersin YAZICI’ya Güneysu Halk Eğitim Merkezi’nde üretimi yapılan Bakır El İşleme Kahve Takımı hediye etti

000-001.jpg

hikmet-yanik-001.jpg