Güneysu Spor Adana'da Zoru Başarmak İçin Mücadele Edecek

Güneysu Spor Adana'da Zoru Başarmak İçin Mücadele Edecek
Güneysu Spor, maçın skorunun grup birincisini belirleyeceği Türkiye Erkekler Hentbol 1. Liginde bugün lider Seyhan Belediyespor’a konuk olacak. Güneysu Spor 5 farklı kazanması halinde normal sezonu grup birincisi olarak tamamlayacak.

Güneysu Spor, Türkiye Erkekler Hentbol 1. Ligi A Grubu 13. ve grup maçlarının son haftasında bugün saat: 13.00’da Adana’da Yüreğir Serinevler Spor Salonunda lider Seyhan Belediyespor ile karşılaşacak.

20 puanlı Güneysu Spor ile 22 puanlı lider Seyhan Belediyespor karşılaşmasında skora bakılmaksızın Güneysu Spor 5 farklı kazanması halinde normal sezonu grup birincisi olarak bitirecek. Karşılaşmayı Seyhan Belediyespor’un kazanması halinde Seyhan Belediyespor normal sezonu grup birincisi olarak tamamlayacak.

Ligin ilk devresinde Güneysu’da oynanan maçı Seyhan Belediyespor 36 – 32 kazandığı için bu skor ile bu skorun altındaki 4 farklı veya daha az farklı Güneysu Spor galibiyetlerinde Seyhan Belediyespor grubu birinci bitirecek. 36-32’nin üzerindeki 4 farklı galibiyetlerde ise Güneysu Spor grubu birinci tamamlayacak.

İki grup üzerinden oynanan 1. Lig maçlarında gruplarında ilk sırayı alacak takımlar statü gereği play-off serisi oynamadan doğrudan final-four oynamaya hak kazanıyor. Grubunu ikinci sırada tamamlayan takım ise diğer grubun 2., 3. ve 4. Sırayı alan takımlarla lig usulüne göre toplam 3 maç oynayacak ve maçlar sonunda ilk iki sırayı alacak takımlar final-four’a yükselmeye hak kazanacak.

GRUP STATÜSÜ:

Takımlar iki gruba ayrılır ve gruplar (A - B) çift devreli lig usulü şeklinde oynarlar.

Normal lig sezonu sonunda gruplarında son sırayı alan takımlar bir alt lige düşer.

Normal lig sezonundan play-off ve final-foura puan taşıma yoktur.

Normal lig sonunda, gruplarında birinci (1.) sırayı alan takımlar play-off serisi oynamadan doğrudan final-four oynamaya hak kazanırlar.

Normal lig sonunda, gruplarında ikinci (2.), üçüncü (3.) ve dördüncü (4.) sırayı alan takımlar play-off serisi oynamaya hak kazanırlar.

Play-Off müsabakaları bir grup merkezinde, diğer grubun takımlarıyla toplam üç maç üzerinden, tek devreli lig usulüne göre oynanır. (A grubu B grubu takımlarıyla, B grubu A grubu takımlarıyla oynar.)

Federasyonun belirleyeceği bir grup merkezinde tek devreli lig usulüne göre oynanacak PlayOff maçları sonunda ilk iki sırayı alan iki takım, normal sezon sonunda gruplarında birinci sırada yer alan diğer iki takımla birlikte toplam dört (4) takım Final-Four oynamaya hak kazanırlar.

Federasyonun belirleyeceği bir grup merkezinde tek devreli lig usulüne göre oynanacak FinalFour müsabakaları sonunda alınan puanlara göre birinci ve ikinci sırayı alan takımlar Süper Lige yükselirler.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.