Güneysu Uluslararası Mtb Cup, 2020 Olimpiyatlarını Etkileyecek

Güneysu Uluslararası Mtb Cup, 2020 Olimpiyatlarını Etkileyecek
Güneysu Uluslararası MTB Cup Bisiklet Yarışları, Rize'de yapıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Güneysu Uluslararası MTB Cup, 2020 olimpiyatlarına puan verecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, Güneysu ilçesine bağlı bin 800 rakımdaki Handüzü yaylasında gerçekleşen Güneysu Uluslararası MTB Dağ Bisikleti yarışlarına bu yıl Türkiye ile birlikte toplamda 7 ülkeden 150 sporcu katıldı. Geçtiğimiz yıl sağanak yağmur altında zor şartlarda sürdürülebilen yarışlar bu yıl yazdan kalma bir atmosferde gerçekleşti.

Yaylada hazırlanan 4 kilometrelik zorlu parkurda birinci olmak için ter döken bazı sporcular zorlanırken, bazıları da bisikletlerden düştü.

Almanya, İtalya, Ukrayna, Kazakistan, Yunanistan, Azerbaycan ve Türkiye olmak üzere 7 ülkeden toplamda 150 sporcu ile gerçekleşen yarışlarda sporcular; büyük erkekler, büyük bayan, genç bayan, genç erkek, U15 erkek, U17 erkek, U17 bayan, master 30 ve master 40 olmak üzere 9 kategoride pedal çevirdi.

Yarışmaları, Güneysu Kaymakamı Arif Oltulu, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve sporseverler izledi.

guneysu-uluslararasi-mtb-dag-bisikleti-yarislari-yapildi-001.jpg

Yarışların sonunda genç erkeklerde Ahmetcan Akpınar birinci, Samet Bulut ikinci, Esat Ceylan üçüncü, genç kadınlarda da Melike Havva Yiğit birinci, İremnur Korkmaz ikinci oldu.

Büyük erkeklerde İtalyan Alessio Agostinelli birinci, Ukrayna'dan Oleksandr Koniaiev ikinci, Yunan sporcu Dimitrios Antoniadis üçüncü, kadınlarda ise Ukrayna'dan Iryna Popova birinci, Esra Kürkçü Akgönül ikinci, Ayşe Çakır üçüncü sırayı aldı.

15 yaş altı erkeklerde Mehmet Can Çukur birinciliği, Emre Şen ikinciliği, Semih Yılmaz da üçüncülüğü elde etti.

17 yaş altı erkeklerde de Ufuk Baki Taş birinci, Yunus Emre Kapsız ikinci, Halil Nezir üçüncü, 17 yaş altı kızlarda Rabiye Ali Osman birinci, Emine Irmak ikinci, Elif Yaren Kıraç üçüncü oldu. 

Master 30 kategorisinde Fatih Savlık birinci, Hüseyin Öztürk ikinci, Ercan Cin üçüncü, master 40 kategorisinde de Murat Karaca birinci ve Mustafa Sadıkoğlu ise ikinci sırayı aldı.

Kaymakam Oltulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası bisiklet yarışlarına ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Harika bir doğamız var. Bu doğanın içerisinde bisiklet yarışlarını yaptığımız için mutluyuz. Handüzü Yaylamızı hem sportif faaliyete hem de turizme daha fazla açmak istiyoruz." dedi.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik de güzel bir atmosferde sporcuların yarıştığını ifade ederek, "Handüzü Yaylası dağ bisikleti için güzel bir parkur. Aynı zamanda yarışmacıların da keyif aldığı bir parkur." diye konuştu. 

"2020 Olimpiyatları'na puan verecek"

Bisiklet Federasyonu Rize İl Temsilcisi Hamza Kansız, daha önce gerçekleşen 2 yarışın ulusal boyutta olduğunu ve ilk kez uluslararası boyuta taşındığını dile getirerek, "Bu yıl Rize Handüzü Dağ Bisikleti Kupası'nın üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. 9 kategoride toplam 140 sporcu katılımı var. 2020 Olimpiyatları'na puan veren bir yarış olduğu için yabancı katılımı gayet güzel. Daha önce gerçekleşen 2 yarış ulusaldı, bu yıl uluslararası boyuta taşındı. Rize tarihinde de bir ilk oldu. Güzel bir havada, güzel bir yerde, güzel bir ambiyansta hem doğa, hem spor güzel bir yarış oldu" ifadelerini kullandı.

Yarışmaya Samsun'dan katılan Zehra Kargın geçtiğimiz yıl parkurun yağmurdan dolayı zorlu olduğunu fakat bu yıl güzel bir havada yarıştıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yılda Rize yarışında vardım ama geçen yıl çok zordu. Parkur çamurlu ve yağmurluydu. Bu yıl çok güzel, inşallah güzel bir şekilde yarışımızı da tamamlarız. Hedefim birincilik ama bakalım nasıl olacak. Yabancılar da var, uluslararası bir yarış. Zorlu bir yarış olacak, hızlı bir yarış. Kazasız belasız herkes bitirir umarım" ifadelerini kullandı.