Güneysu'da Gürgen İçme Suyu Sevinci

Güneysu'da Gürgen İçme Suyu Sevinci
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Gürgen İçme Suyu'nun ishale hatlarının tamamlanarak su dağıtım depolarına kadar getirildiğini ifade etti.

Rize'de Andon İçme Suyu hattında meydana gelen arızalar sebebi ile çözümü bir buçuk yıl evvel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İller Bankası'na İçme Suyu Projesi yaptırarak bulan Güneysu Belediyesi, Gürgen içme suyunu ilçenin kullanmış olduğu mahallelerdeki su depolarına kadar getirdi.

Gürgen İçme Suyu Arıtma Tesisleri ana kumanda merkezinden, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ile birlikte su hattını ve depoları inceleyen Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Gürgen İçme Suyu'nun ishale hatlarının tamamlanarak su dağıtım depolarına kadar getirildiğini ifade etti.

guneysuda-gurgen-icme-suyu-sevinci-1.jpg

Andon İçme Suyu hattında meydana gelen ilk arıza ile birlikte Gürgen İçme Suyu'nun su depolarına akmaya başladığını ifade eden Minder “Gürgen İçme Suyu'nu yapmamızdaki öncelikli hedefimiz olan hem Andon İçme Suyu'ndan hem de Gürgen İçme Suyu'ndan yararlanmaktı. Andon içme suyunda zaman zaman meydana gelen aksamalar ilçeyi susuzluk problemi ile karşı karşıya bırakmakta idi. Herhangi bir arıza ya da kesinti durumunda artık Gürgen İçme Suyu'nu devreye sokarak ilçemizde su sıkıntısı yaşanmasının önüne geçmiş olacağız” dedi.