Güneysu’daki Afet Çalışmaları Masaya Yatırıldı

Güneysu’daki Afet Çalışmaları Masaya Yatırıldı
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal öncülüğünde, Güneysu’da yaşanan afet sonrası yapılacak çalışmalarla ilgi koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Güneysu  Dumakaya köyü köy  konağında yapılan  toplantıya; Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, DSİ  Bölge Müdürü Mahmut Berber, DSİ İl Müdürü İhsan Dinç, Çoruh Edaş Şirket Müdürü Mehmet Aydın, Çoruh Edaş Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, İl Afet Müdürü Şakir Kurk,  İl Özel  İdaresi  Genel  Sekreteri  Vekili Salih Kurtuluş, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcıları, Güneysu İlçe Başkanı Mehmet  Akif Karslı ve bölgedeki köy muhtarları katıldı.

Toplantıda bölge müdürleri ve il müdürleri yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verirken muhtarların da önerileri dinlenerek istişarede bulunuldu.

guneysu’daki-afet-calismalari-masaya-yatirildi-1.jpg

Toplantıda konuşan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Güneysu’nun Pilihoz bölgesindeki afet çalışmalarının yerinde değerlendirilmesi amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek, “Geçtiğimiz haftalarda Güneysu’da özellikle Pilihoz bölgesini ilgilendiren afetle alakalı olarak yapılan çalışmaların koordine edilmesi amacıyla bir toplantı düzenlenmişti.  O toplantıda bir takım görüşler ileri sürüldü. Bizlerde bu konunun Ankara’dan takibi notasında bir takım adımlar atmıştık. Bu bölgenin muhtarlarıyla da bir araya gelerek yapılacak olan çalışmaların yeniden değerlendirilmesi ve bu çalışmalar yapılırken herhangi bir eksikliğe mahal bırakmamak için daha tertipli bir koordinasyon sağlayabilme adına bu toplantıyı icra ettik. Güneysu’dan başlayarak Pilihoz’un başına kadar çıkan dere yolu diye adlandırdığımız yaklaşık 8 km’lik bu yolun yeniden onarılması ve rehabilite edilmesiyle ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunu görebilmek, bu konuyla ilgili arkadaşlarımızdan bilgi alarak  değerli muhtarlarımızın görüş ve önerilerini dinleyeceğiz. Tekrar böyle bir afetin yaşanmaması ve yapılan çalışmaların bozulmaması için hangi ciddi tedbirler alacağız onları konuşacağız.” dedi

“Doğu Karadeniz bölgesini afet konusunda masaya yatırmayı planlıyoruz”

guneysu’daki-afet-calismalari-masaya-yatirildi-2.jpg

Karal, şu anda doğu Karadeniz bölgesinin en önemli probleminin olarak afet sorunu olduğunu, bununla ilgili de Rize’de uluslararası bir sempozyum yapmayı düşündüklerini ifade ederek, “Şuanda doğu Karadeniz bölgesinin en önemli problemi afet problemidir. Bu artık bizim 1. Sorunumuz haline gelmiştir. Yaklaşık olarak 3 ayda bir bölgemizde bir afet meydana geliyor. Burada orman ve su işleri bakanlığımızın öncülüğünde Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinin ev sahipliğinde bir uluslararası afet sempozyumu düzenlenerek, uluslar arası bilim adamlarının bölgeye gelerek, bölgenin maruz kaldığı afetin sebeplerini, gerekçelerini bilimsel bir mantıkla masaya yatırabilmelerinin çok ciddi bir gereklilik olduğunu ortay koyduk. Bunu da yakında gerçekleştireceğiz. Doğu Karadeniz bölgesini afet konusunda masaya yatırmayı planlıyoruz.” diye konuştu.