Güneysu'daki HES Projesinin İptali İçin İmza Kampanyası

Güneysu'daki HES Projesinin İptali İçin İmza Kampanyası
Rize’nin Güneysu İlçesine bağlı Gürgen Deresi üzerinde yapılmak istenen HES projesinin iptaline karşı ‘Bir imza da sen ver, bir ‘can’a can ver’ sloganlı imza kampanyası başlatılıyor.

Güneysu İlçesine bağlı Gürgen Köyü’nde Baro Enerji tarafından yapılan Alicik HES projesinin iptali için köy sakinleri protestolarını sürdürürken, dere boyunca nöbet tutmaya da devam ediyorlar.

00-066.jpg

Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği tarafından yapılan açıklamada, Alicik HES projesinin iptal edilmesi için Memiş Ağa Parkında 3 Şubat Pazartesi günü başlayıp 9 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek olan “Bir imza da sen ver, Bir ‘can’a can ver” sloganıyla imza kampanyası başlatılacağı belirtildi.

Alicik HES Davası avukatlarından Av. Eslem Ayhan da yaptığı açıklamada: “Buradaki talan ve yıkımın durdurulması, Alicik HES Çed Raporunun iptali için Rize İdare Mahkemesinde açtığımız davanın sonucunu bekliyoruz. İlgili kurumların, idarenin de bu süreci sabırla beklemelerini istiyoruz . Ancak görüyoruz ki firma sabırsız ve hukuki süreci beklemeden, hukuksuz birşekilde çalışmalarına devam etmek istiyor. Bu konuda yasal çerçeve içinde kalarak gerekli her müdahaleyi yapacağımızı belirtmek isteriz. Zaten vatandaşlar da gerekeni yapmaktadır.” dedi.

Düzenlenecek olan imza kampanyasına tüm vatandaşların desteğinin beklendiği belirtildi.