Güneysulu Bayanlar Bu İşin Ustası Oldu

Güneysulu Bayanlar Bu İşin Ustası Oldu
Güneysu’da hünerli ellerde üretilen bakır el işlemeline bir yenisi daha eklendi. Güneysulu bayanların ürettiği bakırdan hat yazıları artık camilerimizi süsleyecek.

Rize’nin Güneysu ilçesinde hünerli ellerden çıkan ürünlere, hat sanatının birbirinden güzel örnekleri eklendi.

Güneysu Halk Eğitimi Merkezi'nde devam eden bakır işlemeciliği Güneysulu hünerli bayanların elinde her geçen gün farklı alanlarda, farklı güzel işlerle kendisini gösteriyor. 30'a yakın bakır ürün üzerinde isteğe göre logo, yazı vb. şekillerle kendini gösteren işlemecilik şimdi de hat sanatının birbirinden güzel örneklerini camilerimizde sergiliyor. 50 cm çapındaki bakır tabaklara el emeği göz nuruyla işlenen Allah (C.C.), Hz. Muhammed (S.A.V.) ve dört halife hatları camilerimizin baş köşesini süsleyecek.

guneysuda-bakirdan-hat-yazilari-camileri-susluyor-01.jpg

guneysuda-bakirdan-hat-yazilari-camileri-susluyor-2.jpg

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Güneysu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Hikmet Yanık, bakır işlemeciliğinin ilçede bir yıldan fazla bir süredir devam ettiğini ifade ederek Rize Valiliği’nin desteğiyle Güneysu Kaymakamlığı ve Güneysu Belediyesi’nin öncülüğünde başlayan işlemecilik sanatının artık kendi ayakları üzerinde durarak çok önemli yerlere geldiğini belirtti.

Güneysulu hünerli bayanların şu ana kadar çok değişik ürünlere bir çok resmi kurumun, özel firmaların logolarını işleyerek ev ekonomilerine katkı sağladıklarını açıklayan Yanık, “İki camimizin isteği üzerine camilerimizde bulunan Allah (C.C.) lafzı, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ve Dört halifenin ismini büyük bakır tabaklara işledik.” dedi.

Güneysulu hünerli bayanlar ise “Camilerimizde yer alan hat sanatlarını bakır levhalara işleyebiliyor ve camilerimizden bu tür istekleri varsa onların bu isteklerini yerine getirerek onlara da hizmet vermeye hazırız.” diye konuştular.

guneysuda-bakirdan-hat-yazilari-camileri-susluyor-02.jpg

guneysuda-bakirdan-hat-yazilari-camileri-susluyor.jpg

guneysuda-bakirdan-hat-yazilari-camileri-susluyor-3.jpg

guneysuda-bakirdan-hat-yazilari-camileri-susluyor-4.jpg

guneysuda-bakirdan-hat-yazilari-camileri-susluyor-5.jpg

guneysuda-bakirdan-hat-yazilari-camileri-susluyor-6.jpg

guneysuda-bakirdan-hat-yazilari-camileri-susluyor-7.jpg

guneysuda-bakirdan-hat-yazilari-camileri-susluyor-8.jpg