Güneysulu muhtarlara bilgisayar kursu

Güneysulu muhtarlara bilgisayar kursu
Rize'nin Güneysu ilçesi Halk Eğitim Merkezi'nde açılan Bilgisayar Kullanımı Kursu'na katılan köy ve mahalle muhtarları bilgisayar öğrenmeye başladılar.

Güneysu Kaymakamlığı'nın öncülüğünde başlatılan köy buluşmalarında alınan karar doğrultusunda, Güneysulu muhtarlar teknolojiyi yakından takip etmek amacıyla bilgisayar öğrenmeye karar verdiler. 22 Muhtarın katıldığı bilgisayar kursundan muhtarlar son derece azimli olduğu gözlendi.

Köy ve mahalle muhtarları yaptıkları açıklamada “Bilgisayar kursunun açılması son derece isabetli oldu. Artık bilgisayar en uzak noktaya kadar gitmişken ve evlerimize kadar bu teknoloji ulaşmışken, bizde bilgisayarı en iyi ve en verimli şekilde kullanmak ve öğrenmek zorundayız. Gerek kişisel iş ve işlemlerimizde, gerekse muhtarlığın iş ve işlemlerinde vatandaşlara daha iyi hizmet etmek için bu kurstan en iyi şekilde faydalanmak istiyoruz. Bu gün bilgisayarı az çok herkes kullanıyor. Ama genelde internete girmek için kullanılıyor. Oysa bilgisayarın bunun haricinde insan hayatını kolaylaştıran bir sürü yönünü var. Kursun düzenlenmesini sağlayan ilçe kaymakamımız Gökmen Çiçek'e çok teşekkür ediyoruz” dediler.

guneysulu-muhtarlara-bilgisayar-kursu-1.jpg

Güneysu Halk Eğitim Merkezi'nde devam eden bilgisayar kullanımı kursunu ziyaret eden Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ise “Güneysu'nun fedakar ve çalışkan muhtarları bu kurs sayesinde hem teknolojiyi yakından takip edecekler, hem de bilgisayarı daha etkin ve verimli kullanmanın yollarını öğrenecekler. Bu kursa büyük bir çoğunluk ve memnuniyetle katılan muhtarlarımızı bu azimli davranışlarından dolayı son derece memnunum. Bütün muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca bundan sonra da yapılacak olan köy buluşmalarında muhtarlarımızın ve köy halkımızın istekleri doğrultusunda da Halk Eğitim Merkezi'mizde yeni kurslar planlanacak ve bunun neticesinde ilçemizde açılan diğer kurslarla halkımızın her alanda eğitilmesi sağlanacaktır. Kurs sonunda kursa devam eden ve başarılı olan muhtarlarımıza vatandaşlarımızın ve muhtarlığımızın işlerini kolaylaştırmak amacıyla köy muhtarlığına bilgisayar hediye edilecek" diye konuştu.

Açılan bilgisayar kursunda muhtarlar, “Bilgisayarın Donanım özelliklerini, işletim sistemlerini, Office programlarından Word, Excel, Point kullanımını, İnternet ve E-posta kullanımı” gibi çok farklı alanlarda bilgi sahibi olacaklar. 160 saat sürecek bilgisayar kursunun sonunda başarılı olan muhtarlara sertifika verilecek.

guneysulu-muhtarlara-bilgisayar-kursu-2.jpg

guneysulu-muhtarlara-bilgisayar-kursu-3.jpg