Güneysu'nun Dini ve Sosyal Hayatı Masaya Yatırılıyor

Güneysu'nun Dini ve Sosyal Hayatı Masaya Yatırılıyor
Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğinde “Güneysu’da Dini-Sosyal-Kültürel ve Sanatsal Hayat” konulu sempozyum gerçekleştirilecek.

20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyuma, Güneysu’nun tarihi, Güneysu’da Medreseler ve Müderrisler, Güneysu’da yetişmiş Dini şahsiyetler, Güneysu’nun nüktedan kişilikleri, Güneysu’da aile hayatı, mezarlar, kitabeler ve diğer yazıtlar, Güneysu’da eski yapılar ve Güneysu’da sanatsal hayat bildirilerle sunulacak.

Programın ilk günü olan 20 Ekim Cuma günü Cuma Namazı öncesi Güneysu Merkez Camiinde Hatmi Şerif ve duası gerçekleştirilecek. Saat: 14:00’da ise Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda sempozyumun açılış programı gerçekleştirilecek. Açılış programında ayrıca Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu da katılımcılara Tasavvuf Musikisi ziyafeti sunacak.

Aynı günün akşamında ise Güneysu Merkez Erkek Kuran Kursu ve Fetih Kız Kuran Kursunun Hafız ve Hafizelerinin İcazet Merasimi gerçekleştirilecek.

20 Ekim Cuma Saat: 18:30’da Güneysu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan İcazet Merasimine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılacak.

İcazet programına katılmak isteyenler için Rize Belediyesi önünden 17:00 - 18:00 saatleri arasında servisler kalkacak, programdan sonra da Güneysu’dan Rize’ye servislerle dönüş yapılacak.

21 Ekim Cumartesi günü ise Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda “Güneysu’da Dini-Sosyal-Kültürel ve Sanatsal Hayat” konulu sempozyumun bildirileri sunulacak. Güneysu ile ilgili değişik konularda 20’ye yakın bildiri sunulacak olan sempozyum 4 oturum halinde gerçekleştirilecek.

2 gün sürecek olan sempozyum programı ve İcazet Merasimine tüm halkımız davetlidir.

guneysu-hafizlik-icazet-merasimi.jpg

guneysu-sempozyumu.jpg