Günün Özeti

Günün Özeti
Ankara - Millî Güvenlik Kurulu, hükümete, Türk hava sahasının Kuzey Irak'a kapatılması ve Olağanüstü Hal'in uzatılması tavsiyelerinde bulundu.

Günün tüm önemli gelişmelerini sizin için derledik.

MGK'dan iki önemli tavsiye kararı

Ankara - Millî Güvenlik Kurulu, hükümete, Türk hava sahasının Kuzey Irak'a kapatılması ve Olağanüstü Hal'in uzatılması tavsiyelerinde bulundu.

Deniz Baykal'ın hayati tehlikesi var mı ?

Ankara - Prof. Dr. Bahattin Güzel, Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili, "Yapılan damar açma işlemi kapalı girişimsel olarak yapıldı. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman bir miktar vardır. Ama şu andaki durumu bilinci açık, konuşabilecek durumda" dedi.

Baykal'ı ziyaretinin ardından konuştu

Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında, "Kendisi ile görüştüm, bilinci yerinde, sohbet ettik. Ama önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor" dedi.

"IKBY'yi ikaz ediyoruz"

Ankara - Dışişleri Bakanlığı, Türkmen yurdu Kerkük'e Bölgesel Yönetim tarafından terör örgütü PKK mensuplarının yerleştirilmesi hususunda sert bir açıklama yaparak, "IKBY'yi son dönemde yaptığı vahim yanlışlara bir yenisini eklememesi yönünde ikaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

21 terörist etkisiz hale getirildi

Ankara- İçişleri Bakanlığı, 9-16 Ekim hastasında yürütülen terörle mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Buna göre, son bir hafta içinde 4'ü ölü olmak üzere toplam 21 terörist etkisiz hale getirildi.

...

İşsizlik rakamları açıklandı

İstanbul - İşsizlik rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, işsizlik oranı temmuz ayında yüzde 10,7 oldu.

Ölü sayısı 300'ü geçti

Mogadişu - Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 300'ü geçtiği bildirildi.

Kulüp tarihine geçti

Trabzon - Trabzonspor'da 3. Ersun Yanal dönemi de sona erdi. Bordo mavili kulüp, tecrübeli hocayla karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

...

Milliler FIFA sıralamasında düşüşte

İstanbul - Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 6 basamak gerileyerek 33. sırada yer aldı.

Yeşil sahalarda bir ölüm daha

Jakarta - Talihsiz kaleci, iki oyuncuyla çarpıştığı pozisyonda geçirdiği beyin travması sonucu hayatını kaybetti.

Kaynak:IHA