Günün Özeti

Günün Özeti
İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyasının birliğini, istikbalini yok etmeye yönelik kirli bir senaryo uygulanıyor. Kimi zaman etnik, kimi zaman...

Günün özeti

Günün gelişmelerini sizin için derledik.

"Kirli bir senaryo uygulanıyor"

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyasının birliğini, istikbalini yok etmeye yönelik kirli bir senaryo uygulanıyor. Kimi zaman etnik, kimi zaman dini kimi zaman da mezhebi farklılıklar kaşınarak İslam toplumları içeriden çökertilmeye çalışılıyor" dedi.

'Bosna Kasabı'na müebbet

Lahey - Hollanda'nın Lahey kentinde kurulan Birleşmiş Milletler Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, Bosna Savaşı'nda soykırım suçlamasıyla yargılanan Ratko Mladiç'i suçlu buldu. Müebbet hapis cezası verilen Mladiç'in soykırım yaptığı mahkemede kabul edildi.

"PKK ve PYD küresel terör örgütleridir"

İstanbul - Başbakan Binali Yıldırım; DEAŞ, PKK ve PYD'nin küresel terör örgütleri olduğunu, bu örgütlere ses çıkarmayanların da bir gün bunlardan canının yanabileceğini söyledi.

Mehmet Şimşek: Piyasa iniş çıkışları geçici

İstanbul - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bugünkü piyasa iniş çıkışları geçici. Bugün ABD ya da Batı ile yaşanan sorunlar geçici" dedi.

40 ilde FETÖ operasyonu: 134 gözaltı kararı

Konya - Konya merkezli 40 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) yapılanan örgüt üyelerine mahrem imamlık yapan 134 kişi hakkında gözaltı verildi.

Cezaevi firarisi ailesini rehin aldı

Adana - Cezaevinden firar eden ve 9 yıl hapis cezasıyla aranan bir kişi, polisin evine baskın yapması üzerine ailesini rehin alıp direndi. Olaydan 2 saat sonra firari, eve biber gazı atılarak etkisiz hale getirildi.

İstanbul'da korkutan yangın

İstanbul - Esenler'de 3 katlı bir binanın en üst katındaki daire henüz belirlenmeyen bir nedenle alev alev yandı. İtfaiye ekiplerinin 1 saat süren çalışması sonrasında söndürülen yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

İzmir'de silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı

İzmir - Çiğli ilçesinde, alacak verecek meselesi yüzünden iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır yaralandı.

Kaynak:IHA