Günün Özeti

Günün Özeti
ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da davetlisi olarak Washington'a geleceğini söyledi.

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

"Erdoğan, 13 Kasım'da davetlim olarak Washington'a gelecek"

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da davetlisi olarak Washington'a geleceğini söyledi.

...

"Saraybosna-Belgrad otoyolu bölgeyi çekim alanı haline getirecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Saraybosna-Belgrad otoyolu bölgeyi çekim alanı haline getirecek. Sırbistan ve Bosna Hersek arasında çok önemli gelişmelere, kalkınmaya neden olacaktır. Yol hayattır, yol medeniyettir" dedi.

...

"ABD vaatlerini yerine getirmedi"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fıratın Doğusunda tesis edilecek güvenli bölgeye ilişkin, "Gelinen aşamada, ABD askeri makamlarının vaatleri yerine getirilmemiştir" dedi.

....

Irak'ın kuzeyine hava harekatında 9 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatıyla koordineli bir şekilde Irak'ın kuzeyi Hakurk ve Haftanin bölgelerine düzenlenen hava harekatıyla 9 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

...

Esenyurt'ta metrobüs kazası: 6 yaralı

Esenyurt'ta seyir halindeki metrobüs önce önündeki metrobüse, ardından durak içerisinde bulunan direğe çarptı. Büyük paniğe eden olan olayda 6 kişi yaralandı.

...

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 36'ncı gününde

Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattıkları oturma eylemi, 36'ncı gününe girdi.

....

İstanbul'da tramvaya asılan küçük çocuk şoke etti

İstanbul'da Kabataş Meclis-i Mebusan Caddesi üzerinde seyreden motosiklet sürücüsü, Bağcılar-Kabataş seferini yapan tramvaya asılan küçük bir çocuğu görünce şoke oldu. Hareket halindeki tramvaya tutunan çocuğun gerçekleştirdiği tehlikeli yolculuk kask kamerasına yansıdı.

Kaynak:IHA