Günün Özeti

Günün Özeti
Korona virüs tedbirleri kapsamında çok yüksek riskli 58 ilde hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması dün akşam saat 21 itibariyle başladı.

58 İlde 56 saatlik sokak kısıtlaması devam ediyor

Korona virüs tedbirleri kapsamında çok yüksek riskli 58 ilde hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması dün akşam saat 21 itibariyle başladı.

.....

MSB: "3 terörist etkisiz hale getirildi"

Kahraman komandolarımız Hain terör örgütü PKK'ya geçit vermiyor.

....

Huzur kentine dönüşen Tunceli kırsalı Eren-7 operasyonuyla temizleniyor

Son yıllarda başarılı operasyonlar yapılarak huzur ve turizm kenti haline gelen Tunceli'de süren Eren-7 Mercan-Munzur operasyonu ile şu ana kadar 8 işbirlikçi yakalandı, 29 sığınak, mağara ve depo imha edilerek silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

.....

Emekliye Bin Lira Bayram İkramiyesi Verilecek

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bin liralık bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi belli oldu. 13 milyon emekliye ödenecek bayram ikramiyeleri Mayıs ayının ilk haftası hesaplara yatırılacak.

.....

Ankara bina yıkım çalışmaları devam ediyor

Ankara Çankaya'da boş arazide yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle bir üst paraleldeki Bahar Apartmanı'nın temelinde kayma oldu. İstinat duvarının bir kısmı yıkılan 11 daireli ve 40 kişinin yaşadığı binada çökme tehlikesi meydana geldi.

....

Ankara'da gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Kahramankazan Belediyesi, doğal afet, kaza ve kaybolma gibi durumlarda vatandaşların yardımına koşmak için tamamı gönüllü 30 belediye personelinden oluşan arama kurtarma birliği kurdu.

....

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinli çocuğu plastik mermi ile gözünden vurdu

....

65 Yaş üstüne "adrese teslim e-devlet şifresi" kolaylığı getiriliyor

....

Tavukları için üst geçit yaptı

Samsun'da bir sanayi esnafı dükkanının çatısında beslediği 200'ü aşkın tavuğun yolun karşısındaki çim alana güvenli bir şekilde geçmesi için üst geçit yaptı.

....

Neuralink'in beyin çipi maymun üzerinde denendi

Neuralink firması tarafından üretilen, bin beyin nöron aktivitesini takip edebilen ve insan saç telinden daha ince beyin çipinin maymun üzerindeki deneyi başarıyla gerçekleştirildi.

-İHA-

Kaynak:IHA