Günün Özeti

Günün Özeti
Evlat nöbetindeki babanın çığlığı: "Adalet yerini bulacak, zafer bizim olacak"

Evlat nöbetindeki babanın çığlığı: "Adalet yerini bulacak, zafer bizim olacak"

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, 587'nci gününe girdi.

.....

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda terörle mücadeleye ilişkin bilgiler verdi. 15 Temmuz hain darbe girişiminden bugüne kadar terörle mücadele alanında yürütülen çalışma rakamlarını açıkladı.

....

Ay'a gönderilecek araç için ilk ateşleme gerçekleşti

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Ay'a gönderilecek insansız araçta kullanılması planlanan milli ve özgün hibrit roket motoru ilk ateşlemesini yaptı. Delta V Uzay Teknolojileri A.Ş.'de gerçekleştirilen testte hibrit roket motoru ilk sınavını başarıyla geçti.

.....

58 İlde 56 saatlik sokak kısıtlamasında 2.günündeyiz

58 ilde uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasının 2. günündeyiz. Pazartesi sabahı 05'te sona erecek olan kısıtlamada vatandaşlar kuralları yine ihlal etti ve cezalar kaçınılmaz oldu.

....

Kısıtlama saatinde trafikte "yok artık" dedirten hareket

Bursa'da bir kamyonet sürücüsü hafta sonu kısıtlama saatinde uygulama noktasını görünce geri geri kaçmak istedi, o anlar kameralara yansıdı.

....

Karaman'da uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklu

Karaman merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 34 zanlıdan 7'si tutuklandı.

....

Komşuların taşlı sopalı kavgası cep telefonu kamerasında

Antalya'da komşuların sokak ortasındaki taşlı sopalı kavga cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

....

Başkan Erdoğan'dan çiftçiye müjde

Pandemi döneminde ürünlerinin bir kısmı elinde kalan çiftçi için Toprak Mahsulleri Ofisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçti.

....

Gurbetçi, şifasını Türkiye'de buldu

Alman hekimleri "Masada kalırsın" dedi. O ise Türkiye'deki sağlık sistemine güvenerek ülkesine geldi.

.....

Karayipler'de La Soufriere Yanardağı tahliye çalışmaları sürerken patladı

Karayipler'de yer alan ada ülkesi Saint Vincent ve Grenadinler'de bulunan La Soufriere Yanardağı, tahliye çalışmalarının yürütüldüğü sürdüğü sırada patladı. West Indies Sismik Merkezi Üniversitesi Direktörü Erouscilla Joseph, patlamanın ardından kül bulutunun 10 kilometreye kadar yükseldiğini açıkladı.

.....

Avusturya'da Covid-19 kısıtlamaları protesto edildi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da uzun zamandır devam eden korona virüs kısıtlamalarına karşı düzenlenen gösterilerde protestocular ve polis çatıştı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

....

-İHA-

Kaynak:IHA