Gurbet ellerde bir Türk kadın hakem

Gurbet ellerde bir Türk kadın hakem
Focus dergisi, Almanya'da futbol hakemliği yapan Sinem Turaç'ı tanıttı.

Haberde, 21 yaşındaki Turaç'ın Berlin eyaletindeki lig maçlarında ve Berlin dışında 2. Lig bayan futbol karşılaşmalarını yönettiği, aynı zamanda Alman Futbol Federasyonu'nun uyum elçisi olduğu belirtildi.

Turaç'ın küçüklüğünde komşu çocuklarıyla birlikte futbol oynadığı, ailesinin tepkisini kırdıktan sonra da bir kız takımında oynamaya başladığı belirtilen haberde, Berlinli bir hakemin tavsiyesi üzerine Sinem Turaç'ın hakem olmaya karar vererek, 15 yaşında hakemlik sınavını kazandığı kaydedildi.

Alman Kuzey-Doğu Futbol Birliği Hakemler Komisyonu Başkanı Gerhard Müller, Turaç'ın gelecek için ümit vadeden hakemlerden biri olduğunu, gelecek yıldan itibaren Bayanlar 1. Ligi'nde hakemlik yapabileceğini bildirdi.

Alman hükümetinin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in Turaç'ı başbakanlığı davet ettiği, burada Başbakan Angela Merkel ile de görüştüğü belirtildi.

Turaç da dergiye yaptığı açıklamada, "Futbolda değişik kült ürlerden insanlar bir araya geliyor. Bu, birlikte konuşulan bir dil gibi" dedi.