Gurbetçi Oyuncu Çaykur Rizespor'da

Gurbetçi Oyuncu Çaykur Rizespor'da
Spor Toto Süper Lig temsilcilerinden Çaykur Rizespor, gurbetçi oyuncu Süleyman Koç ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Yeşil-mavili ekibin basın sözcüsü Aykut Ferah, yaptığı açıklamada, teknik direktör Hikmet Karaman'ın isteği doğrultusunda transfer çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Süleyman Koç'un İstanbul'a gelerek, kulüp başkanı ile bir görüşme yaptığını belirten Ferah, "Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından 27 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, kendisini 3,5 yıllığına yeşil-mavili renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Süleyman son zamanda yaşadığı şanssız sakatlığı nedeniyle futboldan biraz uzak kaldı ama kısa sürede fiziksel açıdan kendini toparlayarak, eski başarılı günlerine dönecektir." diye konuştu.

Gurbetçi oyuncu son olarak Almanya 3. Lig takımlarından Paderborn'da forma giymiş, 29 maçta 2 gol atmıştı.

18 Nisan 2011'de Süleyman Koç, Alman polisi tarafından kumarhane hırsızlığına yardım nedeniyle tutuklandı. Eski takım arkadaşı Guido Koçer'in de arasında bulunduğu 5 kişi ile birlikte, en az sekiz hırsızlığa karıştığı iddia edildi. Bu nedenle Babelsberg ile sözleşmesi donduruldu. 22 Aralık 2011'de Berlin'deki mahkeme silahlı soygun ve saldırı nedeniyle Koç'a 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Ancak bu cezayı açık cezaevinde çekmesine karar verildi. Koç, Babelsberg'ten ikinci bir şans istedi ve 2012-13 sezonunda takımda oynama izni aldı. 29 maçta 2 gol attı ancak takımının Regionalliga'ya düşmesine engel olamadı. Dördüncü ligde ise çok etkili bir performans gösterdi. Yarım sezonda 8 gol 6 asist yaptı.