Gürcistan 1, Ayder 30 Lira

Gürcistan 1, Ayder 30 Lira
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'na girişte alınan fahiş fiyatlar, Yaylayı turist kaybetme cezasına çarptırırken uygulanmakta olan fahiş fiyatlar turistlerin Gürcistan'a kaymasına neden oluyor.

Ayder Cezasını Çekiyor!

Ayder Yaylası'na girişte tüm vasıtalardan alınan fahiş fiyatlar gelen turistler ile bölgeye giden yerel halkın büyük tepkisini çekmiş ve bunun Rize ve Ayder Yaylası için tehlike arz ettiğini geçen yıl bunu defalarca haberlerimize yansıtarak aynı zamanda anket düzenlemiştik. Aradan geçen bir yıllık zaman zarfında Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, geçen yılki haberlerimizin haklılığını ortaya çıkarırcasına yaptığı açıklamada Gürcistan ile Türkiye arasında pasaportsuz geçişlerin başlaması ile yerli turistlerin Gürcistan’a kaydığını belirtti.

TURİST OTOBÜSLERİNDEN GÜRCİSTAN'A GİRİŞTE 1 TL, AYDER'E GİRİŞTE İSE 30 TL ALINIYOR

Altun yaptığı açıklamada, Gürcistan ile Türkiye arasında pasaportsuz geçişlerin başlaması ve geçişlerde kişilerden sadece 1 TL alınmasının iş turizmi olumsuz etkilediğini söyledi. Altun, Gürcistan’a geçişlerde kişilerden 1 TL alınmasına rağmen Rize'nin en önemli turizm merkezlerinden Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’na giren otobüslerden 30 TL alındığına dikkat çekti. Altun “Gürcistan’a geçişler daha uygun olduğu için gelen tur otobüsleri ilk önce Gürcistan’a geçiyor. Otobüsler buradan ucuz mazot alırken turistlerde alışverişlerini Gürcistan’da yapıyor. Gürcistan ziyaretinin ardından otobüsler Ayder’e geliyor. Hem Ayder’i ziyaret eden turist sayısında hem de alış veriş yapan turist sayısında azalma var” dedi.

Ayder’de ikamet eden Osman Çalık ise gelende turistlerin gezip piknik yaptığı alanlarda turist olmadığı için boğasını otlatıyor. Çalık yaptığı açıklamada, “Turizmden para kazanamayınca bende boğa beslemeye başladım. Şuan bu turizmden daha fazla para bırakıyor” diye konuştu.