Gürcistan eski Başbakan'ı tutuklandı

Gürcistan eski Başbakan'ı tutuklandı
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Birleşik Ulusal Hareket Partisi’nin (UNM) Genel Sekreteri ve...

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Birleşik Ulusal Hareket Partisi’nin (UNM) Genel Sekreteri ve eski Başbakan Vano Merabaşvili ile Kaheti bölgesinin valisi ve eski Sağlık Bakanı Zurab Tchiaberashvili tutuklandı.

Geçen sene düzenlenen seçim kampanyası sırasında kamu fonundan 5,2 milyon Gürcistan Larisi’nin (GEL) UNM aktivistlerine harcanmasına ilişkin soruşturma kapsamında Gürcistan’ın en büyük ikinci kenti olan Kutaisi’de sorgulanan iki yetkili hakkında tutuklama kararı çıktı. Savcılıktan yapılan açıklamada, Merabaşvili’nin ayrıca 2009 yılında İçişleri Bakanı olarak görev yaparken özel mülke el koyma ve 158 bin GEL’i zimmete geçirme olaylarıyla bağlantısı olduğu iddiaları doğrultusunda yargılanacağı belirtildi.

Açıklamada, her iki olayda da Merabaşvili’ye yöneltilen suçlar arasında seçmenlere rüşvet verilmesi, zimmete para geçirme ve gücün kötüye kullanılmasının da bulunduğu ifade edilirken, Merabaşvili’nin suçlu bulunması halinde 7 yıldan 12 yıla kadar hapse mahkum edileceği ifade edildi.