Gürcistan Heyeti RTEÜ'yü Örnek Almak İçin Geldi

Gürcistan Heyeti RTEÜ'yü Örnek Almak İçin Geldi
Gürcistan Parlamento Başkan Yardımcısı ile Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanının da yer aldığı heyet, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin sağlık alanında ulaştığı başarıları yerinde incelemek ve araştırmak için Rize'ye geldi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin sağlık alanında ulaştığı başarıları yerinde incelemek ve araştırmak için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'yü ziyaret eden Gürcistan heyeti ile Rektörlük Toplantı Salonu’nda toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Gürcistan Parlamento Başkan Yardımcısı İlia Nakashidze, Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zaal Mikeladze, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Merab Khalvashi, Batum Devlet Hastanesi Başhekimi, Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikaszadze, Rektör Yarımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin ve Prof. Dr. Ahmet İshak Demir katıldı.

Toplantıda, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversite hakkında kısa bir tanıtım konuşması gerçekleştirdi.

Rektör Karaman, 2006 yılında kurulmuş olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 14 fakülte, 5 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ile 3 enstitüye, 121 farklı diploma programına, 456’sı öğretim üyesi olmak üzere 1075 akademik personele, 464’ü uluslararası öğrenci olmak üzere 19 bin öğrenciye sahip olduğunu ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin eğitim alanında birçok üniversite ile işbirliğine imza attığını ve Gürcistan üniversitelerinin de bunların başında geldiğini belirten Rektör Karaman, “Gürcistan’ın bazı üniversiteleri ile ortak sempozyumlar düzenliyoruz. Yine her yaz Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen öğrencilere Üniversitemiz Tıp Fakültesinde staj yapma imkânı sunuyoruz.” dedi.

Karaman, sağlık özelinde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında heyete, Üniversitenin Tıp Fakültesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verilen hizmetlerden de bahsederek konuşmasını tamamladı.

Gürcistan Parlamento Başkan Yardımcısı Milletvekili İlia Nakashidze, kendilerini sıcak ve samimi karşılamalarından dolayı Rektör Karaman'a teşekkür ederek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin eğitim alanındaki başarılarından haberdar olduklarını ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin yapısını, faaliyetlerini tanımak, üniversite-hastane arasındaki işbirliğini öğrenmek için ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Merab Khalvashi ise uluslararası standartlarda bir eğitim gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin tecrübelerinden faydalanmanın kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, “Üniversitemizin tıp ve sağlık fakülteleri çok yeni. Bizim öncelikli alanlarımızdan biri sağlık ve sağlık sisteminin iyileştirilmesi. Batum’da üniversite hastanesi kurulması gündemde. Bu nedenle bizler üniversitenizin sağlık alanında ulaştığı başarıları yerinde incelemek ve araştırmak için buradayız.” diye konuştu.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Gürcistan heyetinin karşılıklı hediye ve şilt takdimi ile sona erdi.

Toplantı sonunda heyet, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini gezdi.

gurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(21).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(20).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(19).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(18).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(17).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(16).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(15).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(14).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(13).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(12).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(8).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(7).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(6).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(5).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(4).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(3).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(2).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(1).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(22)-001.jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(10).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(9).jpggurcistan-heyeti-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti-(11)-001.jpg