Gürcistan Türk işadamlarına kucak açıyor

Gürcistan Türk işadamlarına kucak açıyor
Gürcistan Başbakanı İvanişvili, "Bakü-Tiflis-Kars" demiryolu hattının Kars- Akhalkalaki kısmını bir an önce tamamlayacaklarını söyledi.

Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili; Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasındaki "Bakü-Tiflis- Kars" yeni demiryolu hattının hem Gürcistan, hem de stratejik ortağı Türkiye'nin çok istekli olduğu bir proje olduğunu söyledi. İvanişvili, hükümetinin başta enerji olmak üzere yeni yatırım ve projelere açık olduğunu bildirdi.

Türkiye ile ekonomik ilişkileri ve Türk işadamlarının Gürcistan'daki yatırımlarını değerlendiren İvanişvili, üç ülkeyi birbirine bağlayan projenin Gürcistan ayağının "zamanında ve sorunsuz" tamamlanmasına özellikle önem verdiğini belirtti. İvanişvili, Gürcistan'ın Türk hükümeti ve Türk işadamlarına özel bir tutumu olduğunu ifade ederek, "Hükümetim mevcut yatırımları kolaylaştırmanın yanı sıra, yeni projelere de açık" diye konuştu. Demiryolu hattının Gürcistan'dan geçen "Kars-Akhalkalaki" kısmının inşaatıyla ilgili demeç veren Başbakan İvanişvili, Türk işadamlarının Gürcistan'daki yatırımları ve mevcut projeleri hakkındaki açıklamalarının, bazı uluslararası ajanslarca yanlış anlaşıldığını belirterek projenin Gürcistan için önemini koruduğunun altını çizdi.

PROJE ZAMANINDA BİTECEK

"Sadece Gürcistan değil, stratejik ortağımız Türkiye'nin de çıkarlarına uygun olan, her iki ülkenin de istekli olduğu bu proje Asya ve Avrupa ülkeleri için de ekonomik açıdan önem taşıyor" diyen İvanişvili, projenin "zamanında ve sorunsuz" tamamlanması için özel önem göstereceklerini söyledi.

ERDOĞAN İLE BULUŞMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GELECEK

Ekim ayındaki seçimlerde partisi Gürcistan'ın Hayali'nin galibiyeti üzerine, kendisini arayıp kutlayan ilk liderin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile iki ülke arasındaki yeni ekonomik işbirliği olasılıklarını ve bununla ilgili planlama sürecini görüşmek üzere, yakında Türkiye'ye bir ziyarette bulunacağım" dedi.

ENERJİDE GÖRÜŞ VE HEDEFLER ORTAK

Gürcistan hükümetinin Türkiye'ye özel bir tutumu olduğunu belirten İvanişvili, Türkiye'yi sadece siyasi anlamda stratejik ortağı değil, başlıca iş ortağı olarak da kabul ettiklerini söyledi. "Gürcistan ekonomisi, özellikle de enerji sektöründeki yatırımlara kucak açıyor. Türkiye ve Gürcistan'ın bu endüstrinin gelişimi bakımından ortak görüş ve hedefleri var. Bir kez daha Türk yatırımcılarına sesleniyorum; hükümetimiz mevcut projelerin en hızlı ve kolay şekilde tamamlanmasını sağlamakla birlikte, yeni projelere de açıktır. İş dünyasından gelen bir kişi olarak, yatırımcı için hükümet desteği ve tanıtımının ne kadar önemli olduğunu biliyorum" diyen İvanişvili, Gürcistan'da yatırım yapan veya yapmak isteyen Türk işadamlarına sevindirici mesajlar verdi.