Olay53.com
23 Mayıs 2012 Çarşamba
Abdurrahim Albayrak Rizespor'a Başkan Olacak mı? - VİDEO
Rize’nin Oscar’ları Sahiplerini Buldu
Görevden Alınan Fabrika Müdürleri
Rize'de Yasak Aşk Cinayeti
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
14 Ocak 2012 Cumartesi 16:16

Gürcistan'daki Türk Mahkumlara Umut Işığı Doğdu

Gürcistan’daki Türk mahkumların Türkiye’ye iadesi için iki ülke arasında diplomatik görüşmeler başlıyor.

Gürcistan’da bulunan Türk mahkumların, Gürcistan’daki cezaevi şartlarının olumsuzlukları gerekçe gösterilerek Türkiye’ye iadeleri gündeme getirildi.

Rize’de bulunan Gürcistan Mağduru Aileler Derneği’nin başlattığı çalışma üzerine Gürcistan’da bulunan Türk mahkumların olumsuz cezaevi şartlarından kurtarılması için ilk adımlar atıldı. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir komisyon Gürcistan’a giderek cezaevlerinde incelemelerde bulundular.

nuriye-kaputoglu-rize.jpgKomisyon geçtiğimiz günlerde konuyu gündeme getiren Gürcistan Mağduru Aileler Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu’nun da bilgisine başvurdu. 20 Ocak tarihinde iki ülke Adalet Bakanları’nın Ankara’da bir araya gelerek hükümlü nakliyle ilgili bir protokol imzalaması bekleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Nuriye Kaputoğlu, “Gürcistan’da halen 53 Türk mahkum var. Bunların 31’i hükümlü. Gürcistan cezaevlerindeki şartlar çok ağır. İnsan haklarına aykırı şartlar mevcut. Biz iki ülke arasında önceden imzalanan hükümlü nakli anlaşması kapsamında Türk mahkumların iadesiyle ilgili bir kampanya başlatmıştık. Konuyla ilgili komisyonlar kuruldu. Çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki hafta iki ülke arasında anlaşmaya varılarak mahkumlarımızın iade edileceğini umuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
RİZE