Gürcü Öğrencilerden Vali Bektaş’a Ziyaret

Gürcü Öğrencilerden Vali Bektaş’a Ziyaret
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulamalı eğitim gören, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesinden 25 Gürcü öğrenci, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi ve Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi arasında yapılan ikili anlaşma gereği, her yıl belli sayıda tıp fakültesi öğrencisi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘Mesleki gelişimlerine katkı sağlamak’ amacıyla uygulamalı eğitim görüyor.   

13 yıldır devam etmekte olan program kapsamında, bu yılki eğitime katılan 25 Gürcü öğrenci, RTEÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Prof.Dr.Nurhayat Özdemir, Dr.Öğretim Üyesi Harun Çimke ve Araştırma Görevlisi Bekir Güzel’in eşliğinde Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

gurcu-ogrencilerden-vali-bektas’a-ziyaret-(3).jpg

Vali Bektaş ve öğrenciler arasında karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyaret esnasında Gürcü öğrenciler; Rize’de bulunmaktan mutlu olduklarını, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan teknik imkanların mesleki gelişimlerine büyük ölçüde katkı sağladığını ifade ettiler.

Gürcü öğrencileri misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bektaş, “Gürcistan ile aynı coğrafyayı, aynı iklimi paylaşıyoruz ve çok yakın ilişkilerimiz bulunmakta. Bizim bir atasözümüz var ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’. Biz komşuyuz ve daha iyi komşuluk ilişkileri kurmalıyız. Bu eğitim programı vesilesi ile sizlerin Türkiye’ye geliş gidişleriniz sayesinde birbirimizi daha iyi tanıma şansını yakalayacağız” şeklinde konuştu.

gurcu-ogrencilerden-vali-bektas’a-ziyaret-(1).jpg

Türkiye’de son yıllarda sağlık alanında çok önemli gelişmelerin yaşandığına vurgu yapan Vali Bektaş, “Sağlık hizmetlerine çok büyük önem ve emek veriyoruz. Türkiye’de, herkesin temel hakkı olan sağlık hizmetini daha iyi alabilmelerini mümkün kılan “Entegre Sağlık Kampüsleri” veya bir diğer adıyla “Şehir Hastaneleri” projeleri hayata geçiriliyor. Rize’de de bir şehir hastanesi inşa edeceğiz. Biz bu planlamaları yaparken, elbette ki komşularımızı da dikkate alıyoruz” dedi ve öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi ve Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi arasında yapılan ikili anlaşma gereği bu yıl, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden; acil, genel cerrahi, kadın doğum ve nöroloji bölümlerinden 15 öğrenci ile göz hastalıkları bölümünden 1 öğretim üyesi 27 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında, Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden acil, kadın doğum, anestezi ve genel cerrahi bölümlerinden 10 öğrenci ile acil bölümünden 1 öğretim üyesi 06-17 Ağustos tarihleri arasında RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulamalı eğitim görmekte.

gurcu-ogrencilerden-vali-bektas’a-ziyaret-(2).jpg