Gürcülerin Belgeseli Çekiliyor

Gürcülerin Belgeseli Çekiliyor
Gürcistan’dan gelen özel bir televizyon kanalı ekibi ve üniversitede görevli öğretim üyeleri, “Türkiye’deki Gürcüler” konulu belgeselin çekimlerine Ordu'da devam ediyor.

1800’lü yılların son çeyreğinde Türkiye’ye göç ederek vatan olarak benimseyen Gürcüler, başta Karadeniz olmak üzere Türkiye’nin bir çok ilinde yaşıyor. Sovyetler Birliği’nin tüm dünyaya kapılarını kapatması ile birlikte yaklaşık 100 yıl çok sayıda farklı ülkelerde yaşayan Gürcülerin birbirleri ile irtibatı kesilirken, Sovyetler Birliğinin dağılması ile birlikte yeniden sınır kapılarının açılmasıyla uzun yıllar sonra tekrar görüşme ve karşılıklı ziyaret imkanı buldu. İki ülke arasındaki ilişkilerin en üst seviyeye ulaşması ile birlikte Gürcistan ile Türkiye arasında vize sorunu ortadan kalkarken, Gürcistan’da özel bir televizyon kanalı ve Batum’da bulunan Şota Rustaveli Devlet Üniversitesi’nden öğretim görevlilerinden oluşan 14 kişilik ekip, Türkiye’de yaşayan Gürcülerin konu edildiği belgesel çekmek üzere Türkiye’ye geldi.

Ekip, çekimler kapsamında Ünye’de çalışmalara başlarken, 4 yıllık bir proje olan belgesel çekiminin yanı sıra, burada derlenen bilgi ve fotoğraflardan oluşan birde de kitap yayınlayacaklar.

gurculerin-belgeseli-cekiliyor-1.jpg