Güvenç Kurtar, Mustafa Denizli'yi Mağlup Etti

Güvenç Kurtar, Mustafa Denizli'yi Mağlup Etti
Azerbaycan Premier Ligi'nde görev yapan iki Türk teknik direktörden Güvenç Kurtar'ın takımı Mustafa Denizli'nin takımını 2-1 mağlup etti.

Azerbaycan Premier Ligi'nde görev yapan iki Türk teknik direktör Mustafa Denizli ve Güvenç Kurtar'ın takımları karşı karşıya geldi. Kurtar'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Revan, Denizli'nin takımı Hazar Lenkeran’la kendi sahası Bayıl Arena Stadı'nda karşılaştı. Son saniyelerine 1-1 berabere girilen karşılaşmayı Kurtar'ın takımı 90+3'te kaydettiği golle 2-1 kazandı.

Mücadeleye hızlı başlayan Hazar Lenkeran maçın 12. dakikasında Gligorov'un ayağından bulduğu golle öne geçti. Revan atılan bu gole 31. dakikada Orhan'ın attığı golle cevap verdi. Maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısına Hazar Lenkeran hızlı başladı. Revan kalesinde yakaladığı birçok fırsatı değerlendiremeyen Denizli'nin öğrencileri 90+3’te yediği golle sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

10 takımın mücadele ettiği Azerbaycan Ligi'nde Mustafa Denizli'nin takımı Hazar Lenkeran 31 puanla 6. sırada yer alırken, Kurtar'ın takımı revan 17 puanla 9. sırada yer alıyor. Ligde lider durumda olan Karabağ takımının bir maç eksikle 49 puanı bulunuyor.

Mustafa Denizli: Bu Maça Ya Ağlayacaksın Ya da Güleceksin

guvenc-kurtar-mustafa-denizli.jpg

MUSTAFA DENİZLİ: “RÜYA GİBİ BİR MAÇTI... BÖYLESİNE BİR MAÇIN BU SONUÇLA BİTMESİ ANCAK 20 YILDA BİR OLUR”

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hazar Lenkeran Teknik Direktörü Mustafa Denizli, komedi gibi bir oyun olduğunu söyleyerek, “Böylesine bir maçın bu sonuçla bitmesi ancak 20 yılda bir olur. Bir maçta bu kadar gol kaçırırsan en sonunda böyle bir golle kaybedersin. Rüya gibi bir maçtı. Rüyadan uyandık. 5-1, 6-1 olacak maçı böyle yediğin gollerle kaybediyorsan, yakaladığın pozisyonları gol yapamıyorsan, burada söylenecek fazla bir şey yok” dedi.

GÜVENÇ KURTAR: “MUSTAFA HOCA’YI TEBRİK EDİYORUM, ÇOK İYİ BİR TAKIM KURMUŞ”

KURTAR: “BİZDEN ÇOK DAHA GÜÇLÜYDÜLER”

Revan Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ise, futbolcularını kutlayarak, “Bugünkü maça Hazar Lenkeran çok iyi başladı, çok iyi bir takım. Mustafa Hoca’yı tebrik ediyorum, çok iyi bir takım kurmuş. Bizden çok daha güçlüydüler. Burada bir kişi oynayamadığı için maçın başından iyi paylaşmadık ve o arada da gol yedik. Ondan sonra biraz toparlandık. Beraberliği sağladıktan sonra Lenkeran takımı daha baskılı oynadı ama biz kontralarla pozisyonlara girmeye çalıştık. Oyuncularım iyi mücadele etti. Genç bir kadromuz var. Gençleri yetiştirmek istiyoruz. Bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Ben buraya bazı şeyleri orada bırakıp geldim. Mustafa Hoca da öyle. Yani biz Süper Lig’de de görev alabilirdik ama biz değişiklik olsun, burada bir şeyler yapabilir miyiz diye geldik. Buraya Azerbaycan futboluna bir şey kazandırmaya geldik. Burada da iyi neticeler alabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.