Güzel İnsan Osman Karavin'in İsmi Rize'de Ölümsüzleştirildi

Güzel İnsan Osman Karavin'in İsmi Rize'de Ölümsüzleştirildi
Rize’de Deniz Caddesinin ismi Osman Karavin Caddesi olarak değiştirildi.

Geçtiğimiz hafta böbrek yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybeden AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı ve Rize Belediyesi Eski Başkan Yardımcılarından Osman Karavin’in ismi ölümsüzleştirildi. Rize iş ve siyaset dünyasının sevilen simalarından "Güzel insan" olarak hafızalarda yer alacak olan Osman Karavin’in adı Deniz Caddesinde yaşatılacak.

Rize Belediyesi komisyonuna sunulan teklifle Rize Belediyesi Eski Başkan Yardımcılarından Osman Karavin’in isminin Rize’de bir caddeye verilmesi önerisi üzerine Deniz Caddesi esnafıyla yapılan görüşmelerde 30 dolayındaki esnafın tamamının imza vererek caddenin isminin “Osman Karavin Caddesi” olarak değiştirilmesinin kabul edilmesi sonucu Rize Belediyesi  Meclis Toplantısında alınan kararla Rize Belediyesi Eski Başkan Yardımcılarından Osman Karavin’in isminin Deniz Caddesine verildiği ve Deniz Caddesinin isminin "Osman Karavin Caddesi" olarak değiştirildiği öğrenildi.

Osman Karavin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın önceki hafta Trabzon'da katıldığı AKSA Çağrı Merkezi açılış töreni sırasında rahatsızlanarak KTÜ Farabi Hastanesi'ne kaldırılmış ve aort damarı yırtığı nedeniyle ameliyat edildikten sonra Karavin'in böbreklerinde kist olduğu ve kanı temizlemediği tespit edilmiş ve 2. Bir ameliyat geçiren Karavin, böbrek yetmezliği nedeniyle 4 Aralık Pazar’ı 5 Aralık Pazartesi’ne bağlayan gece saat: 01.00 sıralarında hayatını kaybetmişti.

Öte yandan 18 Aralık Pazar günü açılışı yapılacak Akyazı Stadı'nın açılış törenine katılmak üzere 17 Aralık’ta Rize'ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Osman Karavin’in ailesine ve Kale Mahallesindeki kabrine ziyarette bulunacağı öğrenildi.