Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci alamayacak

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci alamayacak
Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2013-2014 Akademik yılında öğrenci alamayacağı belirtildi.

Fakülte inşaatı tamamlanmasına rağmen öğretim üyesi olmadığı için fakülte öğrenci alamazken, bu durum ilçe halkını hayal kırıklığına uğrattı.

İlçe esnafından toplanan bağışlarla yapımına başlanan ve daha sonra Giresun Üniversitesi’nin tamamladığı fakülte binasına halk sahip çıkarken ilçenin yetiştirdiği akademisyenlerin duyarsız kaldığı kaydediliyor.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2013-2014 Akademik Yıl'da açılamamasıyla ilgili bilgi veren Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar “Fakülte binası ilçe halkının ve üniversitemizin işbirliği ile tamamlandı. İnşaatı tamamlanan binada Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu eğitime başlayacak ve öğrenci alacaktır. Ancak ne yazık ki Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci alamayacaktır. Çünkü ihtiyaç duyulan en az 3 öğretim üyesi ihtiyacı giderilememiştir. Bununla ilgili Üniversitemiz öğretim üyesi ilanına çıkmıştır. Fakat henüz müracaat edilmedi fakat beklemekteyiz” dedi.

Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Kardaş ise İstanbul’da Göreleli olan öğretim üyeleriyle yapılan toplantıdan da bir sonuç çıkmadığını söyledi.

giresun-universitesi-gorele-guzel-sanatlar-fakultesi-ogrenci-alamayacak.jpg