Haber Oldu, Tünel Açıldı

Haber Oldu, Tünel Açıldı
Çay Tv tarafından gündeme getirilen ve sitemizin de yayımladığı ‘başbakanın talimatına rağmen’ başlıklı haber Rize ve yurt genelinde yankı buldu.

Yaklaşık 2 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiği halde bir türlü tamamlanamayan ve kısa aralıklarla ulaşıma kapatılan İyidere Tüneli yeniden trafiğe açıldı. Aydınlatma ve iletişim çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldığı açıklanan İyidere Sarayköy tünelinin trafiğe açılması sevinçle karşılanırken özellikle bölge dışında yaşayan Karadenizlilerin aylardır tamamlanamayan çalışma nedeniyle tepkili oldukları tespit edildi.

İyidere Sarayköy'de bulunan ve 2 ayrı tüpten oluşan tüneller uzun zamandır dönüşümlü olarak trafiğe kapatılıyor. Kapatılma gerekçesi olarakta aydınlatma ve iletişim çalışmaları gösteriliyordu. Konuya ilişkin geçmiş dönemde yapılan uygulamalarda trafik akışının tek tüp içerisinde gidiş dönüş olarak verilmesi ölümlü trafik kazalarına sebebiyet vermişti. Yaz mevsimine özgü olarak İyidere Sarayköy bölgesinde hizmet veren plajın bölgedeki araç ve yaya trafiğini artırdığına dikkat çeken Çay Tv ile Olay53  tünelin kapatılması nedeniyle uluslararası yola ait trafik akışının Sarayköy bölgesine yönlendirilmesinin yeni facialara yol açabileceğine dikkat çekmişti.

Konuya ilişkin Çay Tv tarafından yayınlanan haberde yaz mevsimi nedeniyle araç sayısında ciddi artış olduğu bir dönemde tünelin kapalı tutulmasına dikkat çekilmiş ve madem tünel kapalı neden içerisinde çalışma yok diyerek görüntüleri kamuoyu ile paylaşmıştı. Çalışma olmadığı halde tünelin kapatılıp trafik akışının Sarayköy tali yoluna aktarılması ve bölgedeki yaya trafiğinin çok olması trafik kazalarına davetiye çıkarıyor iddiasında bulunan Çay Tv ile bu haberi Olay53 olarak gündeme taşımıştık. Haberin ardından tünelin trafiğe açılmasını memnuniyetle karşılayan vatandaşlar yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ettiler.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/basbakanin-talimati-da-yeterli-olmadi-6569.htm