Hac Görevlisi Başvuru Süresi Uzatıldı

Hac Görevlisi Başvuru Süresi Uzatıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı 2010 yılı hac organizasyonunda görev almak isteyen personelin başvuru süresinde değişikliğe giderek süreyi uzattığını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2010 yılı hac organizasyonunda görev almak isteyen personelin başvuru süresinde değişikliğe giderek 17 Nisan 2010 olan son başvuru tarihini 20 Nisan 2010 mesai bitimine kadar uzattığını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 13 Nisan 2010 tarihinde il müftülüklerine gönderdiği yeni bir yazıyla hizmetin gereği ve ihtiyaca binaen önceden belirlenen kriterlerin bazılarında değişiklik yapıldığını ve başvuru süresinde tarihin uzatıldığını açıkladı.

Buna göre yapılan yeni düzenlemeler şöyle:

– Din görevlisi, bayan irşat görevlisi, tercüman, ekip personeli, bayan Kur’an Kursu öğreticilerinden yemekhane servis personeli, şoför ve yardımcı hizmetli olarak görevli gitmek istiyenlerin 31 Aralık 1949 tarihinden sonra doğmuş olması gerekmektedir.

– Tüm hizmet kademeleri için başvuru süresi 20 Nisan 2010 Salı günü mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır. 

- Kafile başkanı, tercüman, aşçı ve aşçı yardımcısı dışında kalan diğer hizmet kademelerinin değerlendirilmeleri 24 – 28 Mayıs 2010 tarihine ertelenmiştir.

MBSTS HAC GÖREVLENDİRMELERİNDE DEVREYE GİRECEK
 
Başkanlık, müftülüklere gönderdiği diğer bir yazıda ise hacda din görevlisi olarak görevledirilme talebinde bulunan hiç hacca gitmemiş din görevlilerinin müracaatlarının 20 Nisan 2010 tarihi mesai bitimine kadar alınmaya devam edilmesini istemekte ve “MBSTS’na giren ve durumu mezkür talimatta belirtilen kriterlere uyan personelden hacca görevlendirileceklerin durumunun bilahare birlikte değerlendirilmesi”nden bahsedilmektedir. MBSTS’nin 18 Nisan 2010'da yapılacağı, başvuru süresinin 20 Nisana kadar uzatılması, değerlendirme mülakatının 24 – 28 Mayısa ertelenmesi de bu uygulamanın işaretidir.