Hac kafilesini taşıyacak otobüsün şoförü alkollü çıkınca...

Hac kafilesini taşıyacak otobüsün şoförü alkollü çıkınca...
Hac kafilesini taşıyacak otobüsün şoförü alkollü çıkınca ortalık karıştı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde umreye gidecek şahısları Adana'ya götürecek olan otobüsün şoförü alkollü çıkınca ortalık karıştı.

İskenderun'dan kutsal topraklara gitmek için Çay mahallesi cami önünde akşam saat 19'da toplanan umreciler ve aileleri saatlerce otobüslerin gelmesini beklediler. Geç gelen otobüslerden birinin sürücüsünün nahoş hareketlerinden şüphelenen umreci yakınları şahsın alkollü olduğunu fark edince durumu polise bildirdiler. Olaya müdahale eden trafik polisleri şoför S.K.'nin 26 promil alkollü olduğunu tespit ettiler. Ticari araçlarda hiçbir şekilde alt seviye söz konusu olmadığı için şoföre alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. Alkol almadığını söyleyen S.K. polisin korumasında olay yerinden uzaklaştırıldı. Otobüslerin gecikmesi, şoförün alkollü çıkması ve gelen otobüslerin 82 kişilik kafileyi götürecek büyüklükte olmaması nedeniyle çileden çıkan umreciler, durumu başbakanlığa şikayet edeceklerini söylediler. İskenderun'dan kutsal topraklara umre için giden ikinci kafile de iki otobüste yer bulamayınca inmek zorunda kaldı.

Olay yerine basın mensupları ve polisin gelmesiyle Diyanet yetkilileri tarafından tahsis edilen 3. otobüsle kalan umreciler de Adana Şakirpaşa havaalanına gönderildi. 82 umreci, Adana'dan hava yolu ile Mekke'ye ulaşacak.

2.20110330003055..jpg