Hac Ön Kayıt Başvuruları Başladı

Hac Ön Kayıt Başvuruları Başladı
Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, 2013 yılı Hac ön kayıtlarının başladığını açıkladı. Hac başvurusunda bulunmak için tıklayınız...

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan yaptığı açıklama ile 2013 yılı Hac ön kayıtlarının 4 Şubat'ta başladığını ve kayıtların 22 Şubat tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Pazartesi günü başlayan kayıtların 22 Şubat tarihine kadar devam edeceğini belirten Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, kayıt işlemlerinin online olarak http://hac.diyanet.gov.tr adresinden veya müftülüklerden gerçekleşeceğini kaydetti.

İlk defa kayıt yaptıracakların 15 TL ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalara (Ziraat Bankası, Halk Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Vakıflar Bankası, Akbank, Asya Katılım Bankası, Türkiye Finans) yatırmaları gerektiğini hatırlatan Müftü Doğan, ellerindeki dekontlarla müracaatları kabul edeceklerini belirtti.

2012 yılında hac kurasına katıldığı halde hacca gidemeyenlerin “kayıt yenileme” işlemlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacağını ifade eden Müftü Doğan, bunun dışında 2012 yılı tercihlerinden, il, ilçe, hac konaklama türleri ve kuraya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenlerin müracaat süresi içerisinde Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri yapabileceklerini kaydetti.

Müftü Doğan "Kayıt ücretlerini yatıran vatandaşlarımız bizlere müracaat ederek form dilekçesi dolduracaklar. Görevli arkadaşlarımız bu konuda yardımcı oluyorlar. Normal, müstakil ve otel şeklinde üç tür konaklama mevcut. On günden başlayarak kırk beş güne kadar konaklama süreleri mevcut. Fiyatlar en düşük 2 bin 730 avrodan başlayarak en yüksek olarak 5 bin 750 avroya kadar çıkıyor. Diyanet'in belirlediği kriterlere göre vatandaşlar kendilerine en uygun olanı seçebilecekler. Ben Hacca gidecek olan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah Hac ibadetlerini kabul edenlerden eylesin." dedi.

İNTERNETTEN HAC KAYDINDA BULUNMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...