Hacı kafilesi Mekke'ye sokulmadı uçak geri döndü

Hacı kafilesi Mekke'ye sokulmadı uçak geri döndü
Türk hacı adaylarını taşıyan THY uçağını, yolcular arasında domuz gribi bulunduğu iddiasıyla Mekke'den geri çevrildi.

Bu akşam saat 18:05'te İstanbul'dan Medine'ye hareket eden Türk Hava Yolları'na ait TK5006 sefer sayılı uçak THY yetkilileri tarafından İstanbul'a geri çağrıldı.

THY uçağı, bir yolcunun domuz gribi şüphesi taşıması üzerine havalimanına geri döndü. Hasta yolcu ile birlikte 6 yolcu doktor kontrolüne alınırken, tüm yolcuları indirilen uçak dezenfekte için yedek pistte bekletiliyor.

Alınan bilgiye göre, Mekke'ye hacı adaylarını taşıyan THY uçağı, yolcular arasında domuz gribi şüphesi bulunan bir hasta nedeniyle Türkiye'ye geri gönderildi. Atatürk Havalimanı'na geri dönen uçak, dezenfekte edilmek üzere yedek piste alındı. Tüm yolcuları indirilen uçakta domuz gribi şüphelisi yolcu ile yakınlarının da aralarında bulunduğu toplam 6 yolcu doktor kontrolüne alındı.

Münih'ten gelen yolcunun İstanbul aktarmalı Medine'ye gitmek istediği ve havada ateşi çıktığı öğrenildi. Şüpheli şahsın yakınlarının uçuş personeline, ateşi çıkan akrabalarının bir yakınının da domuz gribi olduğunu bildirmesinin uçağın geri döndürülmesinde etki ettiği belirtildi.

Yetkililer, uçağın komple dezenfekte edildikten sonra hacı adaylarıyla birlikte Mekke'ye hareket edeceğini bildirdi.

6 YOLCUDA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ

İstanbul Atatürk Havalimanı'na zorunlu inişe neden olan domuz gribi şüphelisi 6 yolcu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Şüpheli yolcunun Münih'te domuz gribi testi olduğu ama sonuçlarını almadan uçağa bindiği ortaya çıktı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 300 hacı adayı ile saat 19.00'da havalanan THY uçağı, saat 22.00 sıralarında geri döndürüldü. Yolcular arasında domuz gribi şüphesi bulunan bir hasta nedeniyle Türkiye'ye geri gönderilen uçağın Mekke'ye inmesine yarım saat kala geri çevrildiği bildirildi.

Eşiyle birlikte hacca gitmek üzere İstanbul'a aktarmalı gelen bir yolcunun, Münih'te domuz gribi testi yaptırdığı ama sonuçlarını almadan uçağa bindiği ortaya çıktı. Münih'teki sağlık kuruluşunun durumu havalimanına bildirmesi üzerine uçakla irtibat kurulduğu ve uçağın istikametinin İstanbul'a yönlendirildiği belirtildi. Havalimanına zorunlu iniş yapan uçaktaki yolcular sağlık kontrolünden geçirilirken, uçak dezenfekte edildi.

Hastalık şüphesi bulunan yolculardan 6'sı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ambulansla hastaneye getirilen bu kişiler müşahede altına alınacak.

Yetkililer, uçağın komple dezenfekte edildikten sonra hacı adaylarıyla birlikte Mekke'ye hareket edileceğini bildirdi.