Hacımüftüoğlu ve Karaloğlu'na Önemli Görev!

Hacımüftüoğlu ve Karaloğlu'na Önemli Görev!
Rize Eski Valisi İçişleri Bakanı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Van'ın Rizeli Valisi Münir Karaloğlu'nun görevi ve görev yerleri değişiyor mu?

Başbakan Erdoğan'ın kabinede her an her şey olabilir demesinin ardından Ankara'da sessiz şekilde söylenen bakan kulisleri yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Başbakan Erdoğan da konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara kulislerinde İçişleri Bakanı Müsteşarı Rize Eski Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun Başbakanlık Müsteşarı, Van'ın Rizeli Valisi Münir Karaloğlu'nun da İçişleri Bakanı Müsteşarı olacağı konuşuluyor...

İşte Ankara'da değişecek bakanlar ve yeni İçişleri Bakanı!

Başbakan Erdoğan'a kabinede değişiklik olacağı söylentileri soruldu. "İsimleri de bana verin bana yardımcı olun" demesinin ardından bazı bakanların isminin zikredilmesi üzerine Erdoğan, "Arkadaşlar her an her şey olabilir" diye ekledi...

Edinilen bilgiye göre Ankara'da muhtemel bakanlık senaryoları şöyle konuşuluyor....

Başbakanlık Müsteşarı olan Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığına atanacağı iddia ediliyor. Ala'nın gerek Diyarbakır'da eski valilik görevinde bulunması gerekse de sürece hakim olması nedeniyle İçişleri Bakanı olarak atanacağı iddia ediliyor.

Çevre ve Şehirçilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç kabineye veda edecek isimler olarak öne çıkıyor.

Ankara'da bir diğer iddiaya göre de  ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın da kabine dışı bırakılacağı ifade ediliyor. Babacan'ın siyaseti bırakacağını açıklamasından sonra Babacan'ın yerine Numan Kurtulmuş'un geleceği de bir başka iddia olarak dillendiriliyor.

Günay'dan Başbakan'ın açıklamasına ilk yorum

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine değişikliği ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Sayın Başbakan kiminle çalışmak isterse kendi takdiridir. Bu soruların muhattabı biz değiliz" dedi.

Bugün Ankara'dan karayolu ile Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada Akif Gülle Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Beraberinde Amasya Valisi Abdil Celil Öz, daire müdürleri ve bürokratlarla birlikte açılışı yapıp kültür merkezini inceleyen Bakan Günay, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın kabine değişikliği ile ilgili "Her an herşey olabilir" sözünü hatırlatması üzerine Bakan Günay şöyle konuştu: "Hiçbir görev kimsenin mülkü değil. Nihayet millet adına bu görevleri yapıyoruz. Sayın Başbakan kiminle çalışmak isterse kendi takdirleridir. Ne zaman değişiklik isterse o zaman sayın Cumhurbaşkanıyla mutabakatla bunu gerçekleştirebilir. Biz bize emanet edildiği müddetçe emaneti başımızın üzerinde taşımaya çalışıyoruz. Bizim işimiz budur. Bu soruların muhattabı biz değiliz."

Daha sonra Bakan Ertuğrul Günay ve beraberindekiler Merzifon Bedestan Çarşısı'nda yemek yedi.