Hacımüftüoğlu'nun Bayram Mesajı

Hacımüftüoğlu'nun Bayram Mesajı
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle bayram mesajı yayınladı.

Vali Hacımüftüoğlu'nun Bayram Mesajı:

“Kurban” olgusuna tüm boyutlarıyla baktığımızda; ihtiras, bencillik ve yalnızlık girdaplarına “kurban” düşmemize engel olan asil bir duruş, soylu bir tavır olduğunu görürüz.

“Ben”lerin geri çekilip “Sen”lerin öne çıktığı, kendimizle tanıştığımız sevgi iklimleridir bayramlar. Bu günleri bireysel ve sosyal hayatımızın en mutlu zaman dilimleri kılan temel gerçek; insanların birbirine daha sıcak, içten, tolerans ve empati ile yaklaşmalarıdır. Ayrılık ve farklılıkların en aza indiği bu günler; barış, huzur ve güven ortamı tesis eden ortak paydalarımızdır. Bu müstesna günlerimizi vesile kılarak ulus olarak birbirimize kenetlenmeli, kimsesizlerin kimsesi olmaya gayret sarf etmeliyiz. Ne güzel bir söz vardır: “Sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, sevgiler paylaşıldıkça çoğalır” diye.

En güzel, en değerli hediyeleşmenin “Sevgi sunmak” olduğunu düşünüyorum.

İşte tüm bu özellikler nedeniyle bayramlarımızı; iyilik ve güzelliklerimizin sergilenmesine, milli birlik ve bütünlüğümüzün pekişmesine, yardımlaşma, dayanışma gibi erdemlerimizin vücut bulmasına vesile kılmak durumundayız. Böylesi güzel günlerin kıymetini bilmeli, en güzel biçimde değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Rizeli hemşerilerimin ve mesai arkadaşlarımın Kurban Bayramlarını tebrik ediyor; herkes için sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum.