Hacıosmanoğlu: Fenerbahçe için PTT 1. Lig bile hayal olacak

Hacıosmanoğlu: Fenerbahçe için PTT 1. Lig bile hayal olacak
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Fenerbahçe ve 2011 yılında ellerinden çalınan şampiyonluk hakkında flaş sözler...

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün 2011 yılında elinden çalınan şampiyonluğun Avrupa'dan yola çıktığını söyledi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetici Murat Türköz'ün babasının adını verdiği Yakup Türköz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu açılışı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fenerbahçe maçı ve şike süreciyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, İspanya'da yapılan Avrupa Kulüpler Birliği toplantısı hakkında da bilgi verdi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmaoğlu, 10 Mart Pazartesi günü sahalarında oynayacakları Fenerbahçe maçından nemalanmak isteyenlerin olduğunu belirterek, "Çok abartmadan yıllardan beri biliyorsunuz; Fenerbahçe maçları ne kadar gerilirse ondan nemalanmak isteyenler var. Onlara bu maçta fırsat vermeyelim diyorum. Çünkü bugüne kadar ortam ne kadar gerildiyse, bundan hep biz zarar gördük. Biz dışarıda ortamı germeyelim ama sahada oynayacak oyuncularımız maçı kazanmak için ellerinden ne geliyorsa onu yapsın. Pazartesi gününe kadar buradayım ve arkadaşlarla konuşacağım. Trabzon’un ne kadar medeni bir şehir olduğunu, burada şampiyonluklar kaybettiği zaman, şampiyonlukları çalan takımları dahil alkışladığına hep beraber şahit olduk. Bu şehir böyle bir şehir. Onun için bu şehirde hiçbir zaman güvenlik sorunu yaşanmaz, şehre gelen insanlarında ekstra bir güvenlik önlemi isteme hakları yok. Buraya kim geliyorsa gelsin, biz onları saha dışında her zaman Trabzonlu'ya yakışır şekilde muhafaza edip, geri göndermesini biliriz. Oyuncu arkadaşlarımızın bu maçın önemini, ne kadar değerli olduğunu bilip Trabzon’a yakışan bir galibiyet alacaklarına inanıyorum" dedi.

"BURASI MEDENİ İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR ŞEHİR"

Bir basın mensubunun Trabzon Valisi Öz'ün yaptığı açıklamalar ortamı gerdi mi? sorusuna Hacıosmanoğlu, "Vali Bey'in kendisi ile de görüştüm. Bir toplantı yapacağız. Trabzon insanına ne kadar baskı unsuru bir şeyler kullanılmaya kalktıysa her zaman geri tepmiştir. Biz bu şehirde 70 bin kişi ile yürüdük. Hiç kimseden kötü bir hareket dahi olmadı. Onun için bu hassasiyetli durumlara dikkat etmek lazım. Sayın Valimize ve Emniyet Müdürümüze söyledim, daha geniş bir şekilde de konuşacağız. Ulusal basın başka şehirlerden takviye istendiğine yönelik haberler yapıyor. Burası medeni insanların yaşadığı bir şehir. Kendilerinin yaptığı gibi, bizim burada öyle olaylar olmaz. Ama biz hep beraber el birliği ile bu konuya hassasiyet gösterelim. Geçmiş maçlara baktığınız zaman da, ortam ne kadar gerildiyse, bundan hep Trabzonspor zarar gördü. Bunların tersini yapalım, ortamın gerilmesine müsaade etmeyelim. Sonuçta burada mücadeleyi verecek olan oyuncu kardeşlerimiz yaşanan bütün sürecin hassasiyetini bilip sahada da ona göre mücadele edecekler. Ben kendilerine de söyleyeceğim" diye konuştu.

"2011 ŞAMPİYONLUK KUPASI AVRUPA'DAN YOLU ÇIKTI"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmaoğlu, İspanya'da yapılan Avrupa Kulüpler Birliği toplantısı hakkında da basın mensuplarına bilgi verdi. Hacıosmanoğlu Trabzonspor'un, 2011 yılında elinden çalınan şampiyonluğun Avrupa’dan yola çıktığını belirterek, "Yakında herkes görecek bu ülkede neler olacağını. İspanya’daydım, herkes PTT 1. Lig’den bahsediyor ama insanlar orada PTT 1. Lig’den bahsetmiyorlar. Kimlerin başına neler geleceğini herkes görecek. Bizim hakkımızı gasp edenlerin de haklarını korumaya çalışanlar, Türk futbolunun başına ağır cezalar geldiği zaman bakalım ne yapacaklar. Türk futbolunu Avrupa’dan ya da dünyadan mı soyutlayacağız, yoksa emek hırsızlarına gerekli cezalar mı verilecek birlikte göreceğiz. Avrupa’dan bir şeylerin yola çıktığını herkes bilsin" açıklamasını yaptı.

"PTT 1'İNCİ LİGİ BİLE HAYAL OLACAK"

Basın mensubunun, sizin söylemlerinizle Fenerbahçe için PTT 1. Lig'in hayal olduğunu söylüyorsunuz? ifadesine Hacıosmaoğlu, "Benim aldığım duyumlara göre o bile hayal olacak. Barcelona başkanından tutun, Lyon’un başkanına kadar aklınıza gelebilecek çoğu kişi ile görüştüm. FIFA’dan da insanlar vardı. Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Karl-Heinz Rummenigge ile de görüştüm ve bu konuyla ilgili özel bir toplantı yapacağız. Tünelin sonu görünüyor. Hep beraber seyredeceğiz" dedi.

Bir basın mensubunun şike olayı Avrupa'nın gündeminde mi ? sorusuna ise Hacıosmanoğlu şöyle cevap verdi: "Biz kendi ülkemizde ceza alıyoruz da, Türkiye’deki takımlar neden ceza almıyor diyorlar. Bu işin takipçileri onlar."