Hacizli Okulun Öğretmenlerinden Açıklama

Hacizli Okulun Öğretmenlerinden Açıklama
Antalya'da haciz gelen özel okulun öğretmenleri, maaşlarını alamamalarına rağmen öğrencilerin karnelerini alabilmeleri için gece gündüz çalıştıklarını...

Antalya'da haciz gelen özel okulun öğretmenleri, maaşlarını alamamalarına rağmen öğrencilerin karnelerini alabilmeleri için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Antalya'da haciz yüzünden kapatılan bir özel okulun bazı öğretmenlerinin sömestr tatili öncesi sınav notlarını girmediği, okul müdürünün de velilere karne alınamayacağı yönünde açıklama yaptığının ileri sürülmesi üzerine, okuldaki 60 öğretmenden yaklaşık 30'u basın açıklaması yaptı.

"MAAŞLARIMIZI ALAMADIĞIMIZ HALDE FAALİYETLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK"

Okulun önünde toplanan öğretmenler adına açıklamaya yapan matematik öğretmeni Ali Kara, sömestr öncesi bazı öğretmenlerin notunu girmediği ve öğrencilerin karne alamayacağı yönünde çıkan haberler sonrası açıklama yapma gereği duyduklarını belirterek, "Uzun süre çalışmış olduğumuz kurumda maaşlarımızı alamadığımız halde derslerimiz ve tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi eksiksiz sonuna kadar yerine getirdik. Eğitim, öğretimin devam etmesi için pazar günü dahil, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz okullara sıra taşıyarak sınıfları hazır hale getirdik. Hızlı bir şekilde sınavlarımızı yaptık ve notlarımızı pazartesi gününe kadar girdik. Biz bu tüm alacaklarımıza rağmen tüm çalışmalarımıza sorunsuz bir şekilde devam ettik. Bu süreçteki mağduriyetimizi kamuoyunun dikkatine sunarız" dedi.

"İÇİMİZDEKİ BİR TANE ÇÜRÜK YUMURTA"

Karne verilip verilemeyeceği yönündeki soruya ise Kara, notu girmeyen öğretmeni kast ederek, "O arkadaşımıza öğretmen demek istemiyoruz. Öyle bir haberi biz de duyduk. Onu tamamen Allah'a havale ediyoruz. Bu kadar öğretmen arkadaşımızın hakkını yememek lazım. Bir tane çürük yumurta bütün bu öğretmen arkadaşlarımızın hakkını yememeli diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kara, öğrencilere karne verilebilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğünün Muhittin Böcek Lisesinde kriz masası oluşturduğunu belirterek, "Bütün sorumluluğu Milli Eğitim üstlenmiş durumda" ifadesini kullandı.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, konuyla ilgili gerekli çalışmaların başlatıldığı ve öğrencilerin sömestr tatiline karnelerini alarak gideceği öğrenildi.

Kaynak:IHA