Hafızlar Erzurum"da Yarışacak

Hafızlar Erzurum"da Yarışacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle her yıl düzenlediği hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i ve ezanı güzel okuma yarışmalarının 2012 yılı finalleri takvimini belirledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde düzenlenecek yarışmaların takvimi belli oldu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Merkez Komisyonu’nda alınan kararlar doğrultusunda final yarışmaları için belirlenen tarih ve şehirler şöyle:

Erkekler Hafızlık Final Yarışması - 17 Haziran, Erzurum

Erkekler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Final Yarışması - 24 Haziran, Kayseri

Ezanı Güzel Okuma Final Yarışması - 30 Haziran, Elazığ

Kadınlar Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Final Yarışması - 08 Temmuz, Kastamonu

Kadınlar Hafızlık Final Yarışması - 15 Temmuz, İstanbul

HUTBE VE ŞİİR YARIŞMASI…

Öte yandan Başkanlık personeli arasında bu yarışmalara ek olarak hutbe ve şiir yazma yarışmaları da düzenlenecek. Hutbe yazma yarışması için, “Hz Peygamber ve Kardeşlik hukuku, kardeşliği geliştiren faktörler, Hz. Peygamber döneminde kardeşlik uygulamaları, İslam kardeşliğinin ahlaki temelleri, kardeşlikle gelen haklar ve kardeşliğin yüklediği sorumluluklar” gibi konular belirlenirken, şiir yarışması için ise “kardeşlik, çocuk sevgisi, adalet ve hayâ” konuları seçildi.

Yarışmaya katılacak din görevlilerinin, hutbe ve şiirlerini 1 Haziran’a kadar il ve ilçe müftülüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İl Müftülüklerince belirlenecek il birincisi eserler, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan yüksek seçici kurul tarafından değerlendirilerek Türkiye birincileri belirlenecek. Dereceye giren eserler, 21 Eylül’de açıklanacak.

ÖDÜL MİKTARLARI DA BELLİ OLDU…

Öte yandan, yarışmalarda dereceye gireceklere verilecek ödüllerin miktarları da belirlendi.

Komisyon kararları uyarınca, hafızlık yarışmaları birincilerine 10’ar bin lira, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında birinci olanlara 6’şar bin lira, ezanı güzel okuma yarışması birincisine 5 bin lira, hutbe ve şiir yarışmasında birinci olanlara ise 3’er bin lira ödül verilecek.

Yarışmalara ilişkin duyurular, Mart ayında Diyanet İşleri Başkanlığı web sitesi, Diyanet Aylık Haber Dergisi’nin mart sayısı ve müftülükler tarafından yapılacak.