Hafızlık Eğitimini Tamamlayan Öğrencilere Mezuniyet Belgeleri Verildi

Hafızlık Eğitimini Tamamlayan Öğrencilere Mezuniyet Belgeleri Verildi
Arsin Yeşilyalı Merkez Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 70 öğrencinin icazet töreni ile dini bilgiler eğitimini tamamlayan 12 öğrenci düzenlenen...

Arsin Yeşilyalı Merkez Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 70 öğrencinin icazet töreni ile dini bilgiler eğitimini tamamlayan 12 öğrenci düzenlenen mezuniyet töreni belgelerini aldı.

Törende bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Her zaman bu büyük hizmetin hizmetkârı olmaya amade olduğumuzu huzurlarınızda belirtmek istiyorum" dedi.

Hafızların birer Kur'an meşalesi olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, "Biz hafız olan evlatlarımıza baktığımızda görüyoruz ki sizler dinimizin en önemli meşalelerisiniz. Yolunuzdan hiçbir zaman sapmayacağınıza kalben inanıyoruz. Bundan sonraki tahsil hayatınızı da birer İslam temsilcisi olarak sürdürmenizi bekliyoruz, buna inanıyoruz. Bu münasebetle hocalarınıza, aileleriniz ve hafızlarımıza diyoruz ki birbirinizden haberdar olacaksınız. Bunun için muhterem hocalarımız çok güzel bir uygulamayı başlattı. Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonunu oluşturdular. Biz bu Federasyonun çok faal olmasını, hafızlarımızın hayatlarının her döneminde takip edilmesini, anneler-babalar Kur'an kursları arasında müftülükler başta olmak üzere çok büyük bir iletişimin olmasını istiyoruz. Bu iletişim sayesinde bu evlatlarımız tahsillerini devam ettirecekler ve alim-hoca olacaklarsa ilahiyat fakültelerinin en başarılıları olacaklar, doktor olacaklarsa, avukat olacaklarsa, mühendis olacaklarsa en başarıları olacaklar. Onların bu merhalelerde başarılarının devamı için Kur'an Kursları Federasyonu bu iletişimi, bu koordinasyonu sürdürecek. Bizler bu işin hizmetkârlığını kendilerine görev addetmişler olarak her zaman önlerinizi açmaya hazırız" diye konuştu.

Arsin Yeşilyalı Merkez Kur'an Kursu'nda 48'i erkek 22'si kız olmak üzere 70 öğrenci hafızlık eğitimi tamamlayarak icazet aldı. Ayrıca dini bilgiler eğitimini tamamlayan 12 kız öğrenciye mezuniyet belgeleri verildi.

Hafızlık Eğitimini Tamamlayan Öğrencilere Mezuniyet Belgeleri Verildi

Hafızlık Eğitimini Tamamlayan Öğrencilere Mezuniyet Belgeleri Verildi

Kaynak:IHA