“Hafızlık” ve “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” Yarışması Rize İl Birincileri Belli Oldu

“Hafızlık” ve “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” Yarışması Rize İl Birincileri Belli Oldu
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Hafızlık” ve “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışması Rize il birincileri belli oldu. Kız ve erkekler kategorisinde birinci olan öğrenciler bölge yarışmasında Rize'yi temsil edecekler.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık yapan öğrencileri motive etmek ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla Kur’an kurslarında okuyan kız ve erkek öğrenciler arasında her yıl düzenlenen yarışmalar bu yıl Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzaktan bağlantı yöntemiyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Bu kapsamda Rize merkez ve ilçelerinde il birincisini belirlemek üzere yapılan elemelerde öğrenciler kıyasıya yarıştı.

Buna göre “Hafızlık” yarışması erkekler kategorisinde; Güneysu Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Zübeyir Abdullah Cengiz, kadınlar kategorisinde de Güneysu Ortaköy Köyü Kur’an Kursu öğrencisi Ümmü Seleme Erdoğan Rize il birincisi oldular.

“Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışmasında ise erkekler kategorisinde Rize Merkez Taşçıoğlu Camii Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Yıldız, kadınlar kategorisinde de Güneysu Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Beyza Uzun Rize il birincisi oldular. 

Öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “Hafızlık” ve “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışmalarında Rize il birincisi olan öğrencileri tebrik ederek, Rize'yi temsilen girecekleri bölge yarışmalarında kendilerine başarı dileklerinde bulundu.

Müftü Çakmakçı, öğrencilerin yetişmesindeki gayret ve emeklerinden dolayı hocalarını da tebrik ederek, desteklerinden dolayı ailelerine teşekkür etti.

hafizlik-ve-kur’an-i-kerim’i-yuzunden-guzel-okuma-yarismasi-rize-il-birincileri-belli-oldu.jpg