Hafızlık Yarışması Türkiye Birincisi Rize'den Çıktı

Hafızlık Yarışması Türkiye Birincisi Rize'den Çıktı
Ağrı'da düzenlenen din görevlileri arası 12. Türkiye Hafızlık Yarışması'nın birincisi Rize'den Kadir Yılmaztürk oldu.

Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib Kursiyeri Kadir Yılmaztürk, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığınca Ağrı'da düzenlenen din görevlileri arası 12. Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finalinde birincilik elde ederek Türkiye 1.'si oldu.

Ağrı Merkez Camii'nde gerçekleşen yarışmaya bölgelerinde birinci olan on (10)  hafız katıldı.

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, Kur’an’ın kardeş olmayı, muhabbet kurmayı, birlik ve dirlik içerisinde güzel bir hayat yaşamayı emrettiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Sinop, Uşak, Ankara ve Konya'da bu yarışmalarımız devam edecektir. Bu vesileyle Ağrı'ya geldik. Bu yarışmalarımızın en önemlisi ve ödül bakımından da en yüksek olanı hafızlık yarışmalarıdır. Onun için Ağrı'yı sevdiğimizin, Ağrı'ya değer verdiğimizin ve Ağrılı kardeşlerimiz ile bir arada bulunmak isteyişimizin bir göstergesi olarak bugün burada sizlerle birlikteyiz" dedi.

kadir-yilmazturk-turkiye-birincisi-oldu-2.jpg

Hafızlar,  Jüri Başkanlığını Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin’ın yaptığı ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeleri; Halil Tenger, Fatih Okumuş ile Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanları; Davut Kaya, Mehmet Kapukaya​’ nın olduğu Seçici Kurul Üyeleri önünde ter döktüler.

Oldukça heyecanlı geçen yarışmada birinciliği Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib Kursiyeri Kadir Yılmaztürk, ikinciliği İzmir Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Öğreticisi Yasin Uslu, üçüncülüğü ise Erzincan Kavakyolu Beldesi Akşemsettin Camii İmam-Hatibi İlhami Taşan elde etti.

Birinciye 10.000 TL , İkinciye 9.000 TL, Üçüncüye 8.000 TL olarak belirlenen Hafızlık Final Yarışması Ödülleri 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasının açılış programında Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde takdim edilecektir.

Ağrı İl Müftülüğü’nün tüm yarışmacılar için hazırladığı yarım cumhuriyet altını ve muhtelif hediyelerin takdimi ile yarışma programı sona erdi.

kadir-yilmazturk-turkiye-birincisi-oldu-1.jpg