Hafta Sonu Rize'ye Sibirya Soğuğu Geliyor

Hafta Sonu Rize'ye Sibirya Soğuğu Geliyor
Rize'de hafta sonu mevsim sıcaklıkları 13-17 derece birden düşecek... Kar yağışı beklenen Pazartesi günü ise adeta donacağız!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın (Cuma günü) Türkiye genelinde 18-27 derece arasında olacak sıcaklık değerlerinin, cumartesi gününden itibaren düşüş göstereceğini Pazar günü ise yurt genelinde 10-15 derece birden düşeceğini bildirdi. Rize'de Cuma günü 27 derecede olması beklenen en yüksek sıcaklık değerlerinin Cumartesi günü 14 dereceye, pazar günü 10'a pazartesi günü ise 5 dereceye kadar düşeceği açıklandı.

İŞTE RİZE'DE BEKLENEN 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

1.20130314223114.jpg

SİMGELERİN ANLAMLARI

2.20130314223355.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre cumartesi akşamı, Kırklareli sınırı ve Marmara'nın dağlarına kar yağacak. Uludağ'da da kar var. Hatta Balıkesir ve Bursa merkezde de Cumartesi gecesi kar yağabilir.

Pazar günü ise Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Afyon, Kütahya boyunca kar yağışı olacak. Ancak soğuk hava kısa kalacak. Salı günü hava yeniden ısınacak.

İstanbul'da bu gece yağmur kuvvetli, yarın da yağmurlu ve rüzgarlı birgün olacak. Cumartesi günü soğuk hava geliyor ve yağmur şiddetli. Pazar sabahı hafif sulu kar yağabilir.

Ankara yarın 22 derece, akşam kuvvetli yağmur var. Pazar günü ise sıcaklık 5 derece ve hafif kar yağışı görülebilir.