Hafta Sonuna Kadar Böyle

Hafta Sonuna Kadar Böyle
Rize Valiliği, yörede kuvvetli sıcak hava dalgasının hafta sonuna kadar ülke genelindeki gibi etkili olacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi.

Rize Valiliği, yörede hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ile 10 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini bildirerek, vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

 Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11.Bölge Müdürlüğünün değerlendirmesi sonucu, bölge genelinde hafta sonuna kadar etkili olacak kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ile 10 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği anlatıldı.

Açıklamada, beklenen kuvvetli sıcak hava dalgası nedeniyle, yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresini en aza indirmesi ve koruyucu tedbirler alması gerektiği kaydedildi.

Yüksek sıcaklık ve düşük nem dolayısıyla meydana gelebilecek orman yangını riskine karşı çiftçilerin de anız yakmaması belirtilen açıklamada, bu konularda yetkililer ile vatandaşların duyarlı ve tedbirli olması istendi.