HAK-İŞ, Rize’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı

HAK-İŞ, Rize’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı
Rize'de HAK-İŞ'e bağlı Öz Gıda-İş ve Öz Sağlık-İş üyeleri 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Grup adına açıklama yapan Öz Gıda-İş Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Fatih Kandemir, İsrail'in zulmüne karşı Filistin'in yanında durmaya devam edeceklerini söyledi.

İşçilerin haklarını alabilmeleri için her zaman dayanışma içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Özdemir, "Kayıt dışı istihdamın ve çocuk işçiliğinin önlenmesini, işsizlik oranlarının düşürülmesini istiyoruz. ÇAYKUR başta olmak üzere mevsimlik, geçici kamu işçileri ile kampanya işçilerinin sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istiyoruz. 4857 sayılı İş Kanununun, işgücünün değişen şartlarına uygun sendikal hak ve özgürlüklerin güçlendirilerek ilerletilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Özdemir, çalışanlar açısından işsizlik sigortası ödenek imkanlarının kolaylaştırılmasını ve ödenek miktarlarının artırılmasını talep ettiklerini de dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansi

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum