"Hakem Real Madrid’in isminden korktu"

"Hakem Real Madrid’in isminden korktu"
Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Real Madrid’e 3-0 yenilen Galatasaray’ın teknik direktörü Fatih Terim, hakemin rakiplerinin isminden korktuğunu söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Madrid maçından sonra Norveçli hakeme sert tepki gösterdi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılıların deneyimli teknik direktörü Fatih Terim, hakemin Real Madrid’in isminden korktuğunu ve penaltılarının verilmediğini söyledi.

Terim, “Önce Real Madrid'i tebrik ediyorum galibiyetlerinden dolayı. Bu seviyede bu karşılaşmalarda minimum hata yapmak mecburiyeti var. Özellikle ilk yediğimiz gol, ikinci yediğimiz gol neredeyse 1 pozisyonda 2 gol yedik. Bunlar olmamalı. Bunlar olduğunda geri düşersiniz. Bu arada biz, Drogba ve Eboue ile çok net fırsat yakaladık. Bunlardan bir tanesini atsak hem moral, hem de oyun olarak yükseğe çıkacaktık. Penaltıyı herkes öyle diyor ama ben geneline baktığım zaman Real Madrid’in galibiyetini gölgelememek lazım ama hakem herhalde Real Madrid’in isminden korktu. Ne verdiği kararlar ne de duruşu, bu seviyenin hakemi değil. Bu maçlarda penaltıyı görmezsen, eli görmezsen, her kararı başka türlü verirsen, çok doğru yönettiği söylenemez. Bu bizim için bahane değil ama oyunu iyi oynadığımız anlarda golü yedik. Bu bizim için kötü. Onun dışında birçok pozisyon gelişimi var özellikle ilk yarı. Drogba’nın pozisyonu var 1'e 1 penaltı diyor herkes, Burak’ın ayağına bastılar herkes penaltı diyor ama bir tek hakemler bir şey demiyor. Buna rağmen golü bulmalıydık burada, yapacak bir şey yok. Zaten 3-0'dan sonra bir mucize olur mu, futbolda her şey var ama Real Madrid'le oynamak 3-0'dan sonra da kolay değil” dedi.

İstanbul’da oynayacakları rövanş maçında iyi futbol izletmek istediklerini söyleyen Fatih Terim, “Beklediğim bir skor değildi ama karşımızda tabii bu kupadaki şampiyonluğu kafasına koymuş bir takım var. Çok da önemli bir takım var. Her an her şeyi yapabilecek oyunculara sahip. dolayısıyla 3-0 mağlup olduk tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok” diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, bir çok oyuncunun tecrübeli olmasına rağmen takım olarak tecrübesiz bir grup olduklarını ifade ederek şunları söyledi:“Oyuncularım rakibe cevap vermeye çalıştılar ama bazen kalite farkı, oyuncu açısından denge farkı çok eşite yakın değil. Yoksa bazen istersiniz yapamazsınız, yoksa oyuncularımın istediğinden eminim ben. Bence eğer 1-0’ken ya da 2-0’ken herhangi bir pozisyonda golü bulsaydık, şimdi başka türlü konuşuyor olabilirdik.”