Hakemi dövüp PKK marşı okudular

Hakemi dövüp PKK marşı okudular
Önce hakemi dövdüler sonra PKK marşı okudular!

Amatör lig maçında mücadele veren Hakkari Belediyespor Yüksekova Üzümcü Aş Spor futbol liginde gerginlik yaşandı. İkinci devrede soyunma odasına giden orta hakemin kafasına bir taraftarın tekme atması sonucu ise hakem hastanelik olunca maç tatil edildi. Bir grup taraftar ise tribünlerde PKK'nın sözde marşını okudu.

Bugün öğle saatlerinde amatör ligte mücadele eden Hakkari Belediyespor ile Yüksekova Üzümcü Aş Spor arasında şehir stadyumunda 12'şer eşit puana sahip olan her iki takım karşı karşıya geldi. Maçın başında tribünlerde bulunan taraftarın tezahüratları üzerine  Nuri ismindeki bir amigo bir birinden güzel hareketler yaparak taraftarlarından büyük alkış aldı.

Her iki takımın sahaya çıkmasıyla birlikte de Hakkari İl Hakem Kurulu ve Derneği adına yaklaşık 14 yıldır hakemlik yapan Erhan Okay'a hakemlere verdiği katkı ve desteklerden dolayı İl Hakem Kurulu Başkanı Turan Şimşek ile İl Hakem Kurulu Derneği Başkanı Mahmut Kızılban Tarafından kendisine bir teşekkür plaketi verildi.

erhan-okay-hakem.jpg

Maçın ilerleyen saatlerinde ise her iki takımın sporcularının bir birlerine girişmesi nedeniyle tansiyon  iyice yükseldi. Bazı taraftarlar ise sahaya taş ve yabancı cisimler atmaya başladılar. Birinci yarıyı Yüksekova Üzümcü Aş Spor'un Hakkari Belediyespor karşısında 1-0 önde bitirmesiyle sinirler iyice gerildi ve tribünlerde bulunanlar arasında da tartışmalar yaşandı. Sahaya inmek isteyen taraftarları Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ile Başkan Yardımcısı İsa Bor, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ ile her iki takımın başkanları güçlükle önledi.

Birinci yarının bitmesiyle birlikte soyunma odalarına doğru giden orta Hakem Erhan Okay, burada bir taraftarın kafasına tekme atması sonucu yaralandı. Sağlık ekipleri hakemin boynuna boyunluk takarak sahaya getirilen ambulansa taşıdılar.

erhan-okay-hakem-1.jpg

Hakemin hastaneye götürülmesiyle birlikte bir süre maçın oynanması beklendi ancak maçın tatil edildiğinin belirtilmesi üzerine tribünlerde bulunan bazı taraftarlar PKK marşını okuyarak zaman geçirmeye çalıştılar. Bunun üzerine saha çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Her iki takımın ve sivil polislerin devreye girmesiyle birlikte polis ile taraftarlar arasında olaylar yaşanmadı.

Taraftarların tamamıyla dağılmasıyla birlikte konuk takım zırhlı araçlar eşliğinde ilden çıkartıldı.

stad-polisi.jpg