Hakkari Üniversitesi'nde Skandal!

Hakkari Üniversitesi'nde Skandal!
Hakkari Üniversitesi not şantajıyla kız öğrencileri ağına düşüren şebekeye yönelik operasyonla sarsıldı.

Aralarında 3 öğretim görevlisinin de bulunduğu şebekeyi takibe alan polis, cinsel istismar suçundan 14 kişiyi gözaltına aldı.

Hakkâri Üniversitesi ‘bu kadarına da pes’ dedirten bir skandala sahne oldu. Bazı öğretim üyelerinin not karşılığında kız öğrencileri şantaj yoluyla cinsel ilişkiye zorladığı ortaya çıktı.

Nüfuzlarını kötüye kullanan öğretim üyelerine savcılık talimatı ile operasyon düzenlendi. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine önceki gün aralarında öğretim üyeleri ve öğrencilerin de yer aldığı 14 şüpheli gözaltına alındı. Firar eden bir şüphelinin yakalanması için operasyon genişletildi.

İHBARLA BAŞLADI

Hakkâri Emniyeti Müdürlüğü’ne geçtiğimiz mayıs ayında üniversitenin çeşitli kadrolarında görev yapan bazı kişilerin suç örgütü yapılanması içine girerek kız öğrencilere şantaj yaptıkları yönünde ihbar geldi. Polis, Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla iddiaları araştırmak üzere çalışma başlattı.

3 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

Mahkeme kararıyla suç örgütü üyesi olmakla suçlanan öğretim üyeleri ile üniversite görevlilerinin telefonları 6 ay boyunca dinlemeye alındı. Soruşturmada, üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan İ.Y, H.Y. ve R.Y’nin bazı şahıslarla birlikte suç örgütü kurduğu belirlendi. Şebekenin işlediği cinsel saldırı, rüşvet ve fuhuş suçlar teknik takibe takıldı.

İSTİSMAR KAYIT ALTINDA

Zanlıların üniversitede okuyan kız öğrencilere not karşılığında şantaj yaptıkları ve cinsel ilişkiye zorladıkları öne sürüldü. Teknik ve fiziki takip sırasında şebekenin kız öğrencileri cinsel istismara zorladıkları anlar kayda alındı.

Fezlekede tüyler ürperten tespit

Soruşturmaya ilişkin polis fezlekesinde şu ifadeler kullanıldı: “Zanlıların kimi zaman kendilerine geçer not sağlamaya çalışan bazı öğrencilerle ilişki kurularak rüşvet şeklinde bu amaca ulaştığı, öğretim görevlilerinin hukuka aykırı olarak öğrencilere not yardımında bulundukları, bunun karşılığında ise kendilerine cinsel menfaat temin ettikleri veya irtibatlı oldukları üçüncü şahıslara aynı şekilde cinsel menfaat sağlamaya çalıştıkları yönünde bulgular elde edilmiştir.”

Daire kiralamışlar

Soruşturmada öğretim üyelerinin not şantajıyla ağlarına düşürdükleri kız öğrencilere cinsel istismar için daire kiraladıkları saptandı. Dairenin giderlerinin suç örgütü üyelerince ortak karşılandığı belirtildi.