Hakkari Valiliğinden ‘Şemdinli’ Açıklaması

Hakkari Valiliğinden ‘Şemdinli’ Açıklaması
Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesinde hudut emniyet unsurları tarafından teröristleri etkisiz hale getirmek ve kaçakçılığı önlemekle ilgili faaliyetler...

Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesinde hudut emniyet unsurları tarafından teröristleri etkisiz hale getirmek ve kaçakçılığı önlemekle ilgili faaliyetler sırasında açılan uyarı ateşi neticesinde 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Şemdinli ilçesinin Tütünlü köyü bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek ve kaçakçılığı önlemekle görevlendirilen hudut emniyet unsurları tarafından 14 Ekim tarihinde saat 23.05'te termal cihazlarla tespit edilen ısı kaynağının kanun dışı bir faaliyetin belirtisi olabileceği değerlendirilerek ikazlar yapıldığı ve ardından uyarı ateşi gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Bunun neticesinde Tütünlü nüfusuna kayıtlı Adem Koyuncu isimli şahıs yaralanmıştır. 112 acil ambulansı ile Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırılan şahıs tüm müdahalelere rağmen vefat etmiştir. Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan adli tahkikat ve işlemlere devam edilmektedir" denildi.

Kaynak:IHA