Hakkari'de 8 şehit

Hakkari'de 8 şehit
Hakkari'de bir jandarma karakoluna düzenlenen terörist saldırıda 6 asker ve 2 köy korucusu şehit oldu. Çıkan çatışmada 11 terörist öldürüldü.

Hakkari merkeze bağlı Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olurken, çok sayıda asker, korucu ve vatandaş da yaralandı.
 
Kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Geçimli köyünde konuşlu bulunan askeri karakola, gece saatlerinde terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.
 
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre  6 asker ile 2 köy korucusu şehit oldu. Çatışmada 11 terörist de öldürüldü.

2.20120805141014.jpg

 Helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı.
 
Uzun süre devam eden çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi.
 
Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.
 
Bu arada, saldırının olduğu saatlerde Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü ve Karataş karakollarına da teröristlerce eş zamanlı saldırıda bulunulduğu öğrenildi.

İLK GÖRÜNTÜLER

Hakkari Çukurca'da 6 askerin 2 kurucun şehit olduğu , 15 asker , 1 köy korucusu ve 5 sivilin yaralandığı çatışma bölgesinden ilk görüntüler ortaya çıktı.Türkiye Gazetesi muhabirleri Osman Sağırlı ve Adem Demir'in servis ettiği görüntülerde dumanlar yükselirken 1 teroristin cansız bedeni yerde yakmakta.

1.20120805140952.jpg

'TÜRKİYE'NİN AYAĞINDAKİ BU PRANGA ÇIKARILACAK'
 Saldırı ile ilgili hükümet kanadından ilk değerlendirme Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan geldi.
 
Başbakan Yardımcısı Atalay, şunları kaydetti:
 
''Hükümet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörle mücadelemizi biliyorsunuz, bütün boyutlarıyla sürüyor, bütün kapsamıyla sürüyor. Yani biz terörle mücadelede güvenlik boyutu olarak hiçbir şeyi ihmal etmiyoruz, en iyi şartlarda güvenlik birimlerimize her türlü desteği ve yetkiyi vererek sürdürüyoruz. Aynı zamanda terörün istismar ettiği alanlara dönük çok çalışmamız var. Vatandaşımızı kazanmaya dönük çok çalışmamız var. Türkiye'nin önünde bir büyük sorundur bu. 30 yıl önce başlamış, kökü biraz daha da eskilere giden önümüzde bir sorun. Bunu çözmek için bütün boyutlarıyla çok yönlü olarak üzerindeyiz. Şuna inanıyorum, inşallah AK Parti Hükümeti döneminde bu sorunlar, Türkiye'nin önündeki bu büyük sorun, Türkiye'nin ayağındaki bu büyük pranga çıkarılacak, bu sorun çözülecek, ona inanıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Mübarek ramazan gününde kolay değil. Şehitlerimiz var, onların aileleri var. Hepimizin acısı bu, onların ailesi kadar bizim acımız. Yani bunu en içten hep hissettik, hep hissediyoruz, paylaşıyoruz. Allah onlara da bu mübarek günde sabır versin.''