"Hakkari'de Niye Bayrakla Dolaşmadın?"

"Hakkari'de Niye Bayrakla Dolaşmadın?"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine hitap ediyor.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:


Cumhuriyet cumhurundur, halkındır. Herkesindir. Cumhuriyeti herkesin olmaktan çıkarıp kendilerine ait bir sembol olmasını isteyenler cumhuriyeti kendilerine ait bir imtiyaz yönetimi isteyenlerdir. Bu kesimler vesayet ve diktatörlük özlemi içinde olanlardır. İnönü dönemi adı cumhuriyet olan ancak otorite bir dönemdir.

"CUMHURİYET HERKESİN CUMHURİYETİDİR"

Kalkıp Ulus'ta eski Meclis binasının bahçesine cebren ve hile ile girmek eski cumhuriyete sahip çıkmak değildir. TBMM'nin o ilk toplantısındaki manevi havayı hazzetmekten yaşamaktan bugünkü CHP'nin yakından uzaktan ilgi ve alakası yoktur.Cumhuriyet herkesin cumhuriyetidir.

Çok partili jejime geçildikten sonra millet demokrasinin yanında yer almıştır. 1950'de Menderes ve arkadaşlarının çağrısı demokrasiye sahip çıkmanın göstergesidir.

"ONLARIN DERDİ BAŞKA"

Millet çok partili hayata geçilmesiyle CHP'nin otoriter baskıcı rejiminin yanında değil 'Yeter söz milletindir' diyen rahmetli Menderes'in yanında yer almıştır. Bunlar cumhuriyeti yıkacak diye ortalığı velveleye verenlerin asıl derdi kendi menfaatlerinin yıkılmasından endişe duymalarıdır.

Dün Ankara'da milletten alamadıkları desteği Atatürk ve Türk bayraklarıyla devşirmeye çalışanları gördük.

Bugüne kadar cumhuriyet kutlamaları devlet ve millet birlikte yapmıştır. Bizde hep birlikte hipodramda olacaksınız diyerek çağrıda bulunduk, CHP ve Kılıçdaroğlu'na da aynı çağrıyı yaptım. Hipodromda olanlarda millet değil miydi? Sen gidip illegal grupların peşine takılarak sokakta taşkınlık yarattın.

Bunların derdi dün de Cumhuriyet değildi, bugün de değil. Cumhuriyet birilerinin değil, cumhurundur, yani halkındır. Bunların derdi Cumhur olmasa Cumhuriyeti ne güzel idare ederdik. CHP bu anlayışta. Bu cumhur, Cumhuriyeti onlara asla teslim etmedi, etmeyecek. Biz Cumhuru gerçek anlamda Cumhuriyetle buluşturduk.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER

CHP Genel Başkanı'nı sorumlu davranmaya Cumhuriyet'in özüne saygılı davranmaya çağırıyorum. Şekeri elinden alınmış çocuk hırçınlığıyla siyaset yapılmaz. Ana muhalefet genel başkanlığı hiç yapılmaz.

FATİH ALTAYLI'YA CEVAP

Bazı köşe yazarlarına hayret ediyorum. 'Apo'nun posterlerine izin veriliyor, Atatürk'ün posterine niye izin verilmiyor' deniyor. Yazıklar olsun. Bu nasıl haddini bilmezliktir. Hipodromda bulunanlar ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterinden başka bir şey taşımadılar, orada birlikte olabilirdik. Siz nasıl olup da kalkıp da nasıl 'Türk bayrağı, Atatürk posteri engellendi' diyorsunuz. Bu ayrımcılıktır, bölücülüktür.

HAKKARİ'DE NİYE DOLAŞMADIN?

Bunların derdi kesinlikle Cumhuriyet değil, bunların derdi istismardır. Türk bayrağını da Atatürk'ü de bugüne kadar istismar etmişlerdir. Yalancının mumu yatsıya yanar. Bunların mumu da yatsıya kadar yandı.

Ulus'ta Türk bayrağıyla dolaşmak kolay, Hakkari'de niye Türk bayrağıyla dolaşamadın.Biz Cumhuriyeti 59 yıl sonrasına hazırlıyoruz, onlar 89 yıl öncesinin hayalini kuruyorlar.

Engelli atlamada Kılıçdaroğlu, destekli atlıyor. İki engel atladı. Destekli atlıyor, bununla övünebilir.


BAKAN'LARIN YUHALANMASINA TEPKİ: BUNLAR TERÖRİST HOLİGANLARDIR

Ankara'da, Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaşanan görüntüler Türkiye'nin imajını yaralıyor. Güçlü Türkiye imajına zarar veriyor.

Ankara'da, Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaşanan görüntüler Türkiye'nin imajını yaralıyor. Güçlü Türkiye imajına zarar veriyor.Bu tür çirkinliği bir kez daha yaptılar.

Kadınlar Tenis Şampiyonası'na zemin hazırlandı, imkanlar seferber edildi. Belli bir grup, holigan olarak (bunlar terörist holiganlar) o çirkinlikle salonu tahrik ettiler. Dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde canlı olarak veriliyor. Böyle bir seyircinin olduğu ülkeye, şehire olimpiyat verilir mi? Ulus'taki zihniyet hangi zihniyet neyse Sinan Erdem'deki zihniyet de aynı zihniyettir.