Hakyemez, RTEÜ'de Çözüm Sürecini Anlattı

Hakyemez, RTEÜ'de Çözüm Sürecini Anlattı
Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Başkanı KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, RTEÜ'de “Çözüm Süreci: Sorunlar ve Çözüm Önerileri”ni anlattı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen konferansta, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Başkanı Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, “Çözüm Süreci: Sorunlar ve Çözüm Önerileri”ni anlattı.

prof.-dr.-yusuf-sevki-hakyemez,-rteude-cozum-surecini-anlatti-1.jpg

Üniversitenin internet sayfasındaki bilgiye göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’ndaki konferansa üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Efe, Prof. Dr. İstiklâl Yaşar Vural ve Prof. Dr. Orhan Karslı, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

prof.-dr.-yusuf-sevki-hakyemez,-rteude-cozum-surecini-anlatti-3.jpg

Çözüm süreci öncesinde cereyan eden olayların ülkemize gerek can kaybı gerekse maddi yönden ağır bedeller ödettiğini kaydederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, 30 yıl boyunca süren bu sorunun polisiye unsurlarla çözülemeyeceğini, odağa insanı alarak meseleye sağduyu ile yaklaşmasının şart olduğunu belirtti.

prof.-dr.-yusuf-sevki-hakyemez,-rteude-cozum-surecini-anlatti-2.jpg

Yıllardır devam eden bir sorunun bir anda çözülmesini beklemenin de yanlış olacağının altını çizen Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Hükümet tarafından başlatılan müzakerelerin 2013 yılında çözüm sürecine dönüştüğünü ve kendisinin de bu sürecin başlatılmasını doğru bulduğunu söyledi. Hükümetin, halkın zarar göreceği bir adım atmayacağını düşündüğü için sürece destek verdiğini ifade ederek, Akil İnsanlar Karadeniz Bölge Heyeti olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hakyemez, Türkiye’nin güçlü bir ülke haline gelmesini istemeyenlerin bu sorunun ortadan kalkmasını istemediklerini belirtti.

prof.-dr.-yusuf-sevki-hakyemez,-rteude-cozum-surecini-anlatti-4.jpg

Belirlenen yol haritasında görünmeyen sekteler yaşanabileceğini aktaran Prof. Dr. Hakyemez, konuşmasını; “Zamanında adımların atılması, gelecekte daha büyük sorunların yaşanmasına engel olur, bu denenmesi gereken bir yoldu, çözüm sürecinin başarılı sonuçlanacağına inanıyorum.” ifadelerini kullanarak tamamladı.

prof.-dr.-yusuf-sevki-hakyemez,-rteude-cozum-surecini-anlatti-5.jpg

Katılımcılardan yazılı olarak yöneltilen soruları cevaplayan Prof. Yusuf Şevki Hakyemez’e katkıları dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından Üniversitenin plaketi takdim edildi.

prof.-dr.-yusuf-sevki-hakyemez,-rteude-cozum-surecini-anlatti-6.jpg